RSS Dagelijks Woord

  • maandag 21 mei 2018 - Psalmen 107:1-2
    Loof de HEER, want hij is goed, eeuwig duurt zijn trouw.’ Zo spreken zij die door de HEER zijn verlost, die hij verloste uit de greep van de angst. -- Psalmen 107:1-2

Nieuws

24 uur leven als vluchteling, durf jij het aan?

Categorieën: Algemeen

APELDOORN – Wat zou jij doen als je op de vlucht was? Voor ruim 65 miljoen mensen wereldwijd is dit het echte leven. Tijdens het evenement ‘Op de Vlucht’ kun jij 24 uur lang ervaren wat het betekent om een vluchteling te zijn. Maak het mee!

Dit is de tweede keer dat hulporganisatie ZOA het evenement Op de Vlucht organiseert. Als je meedoet kom je erachter dat veel niet meer zeker is. Je bezit weinig tot niets en bent afhankelijk van hulp.

Oud-deelnemer Matthijs vertelde over zijn ervaring: “Tijdens Op de Vlucht besefte ik pas echt hoe makkelijk wij omgaan met onze welvaart en vrijheid. Al met al was dit een ervaring waar ik dankbaar voor ben, het heeft mijn kijk op vluchtelingenkampen geheel veranderd. Ik ben vooral dankbaar met mijn douche, warme bed en veiligheidsgevoel, die -helaas- voor miljoenen vluchtelingen niet bestaan.”

Maak het verschil voor een vluchtelingengezin
De opbrengst van het evenement gaat naar vluchtelingen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Laat je sponsoren om mee te doen en help bijvoorbeeld een vluchtelingengezin aan onderdak, voedsel en meer! Zo kun jij heel concreet het verschil maken voor vluchtelingen door één dag in hun schoenen te staan.

Durf jij de uitdaging aan?
Op de Vlucht vindt plaats op 16 en 17 juni 2017 ‘in de buurt van Apeldoorn’. Waar precies, dat wordt nog niet gecommuniceerd. Een vluchteling weet immers ook niet waar hij naartoe gaat. Durf jij het aan? Meld je snel aan via www.opdevlucht.nl!