• woensdag 19 september 2018 - 2 Timoteus 3:16-17
    Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust. -- 2 Timoteus 3:16-17

Cross Over dienst 10 juni 2018

Categorieën: Activiteiten

De 6e Cross Over dienst staat alweer op de planning en wel op 10 juni aanstaande. Ds. Christiaan Post uit Wierden zal spreken over het thema “GENERATIES”

De kerk floreert als generaties samen optrekken
“De kracht en de schoonheid van de kerk schuilt in de verbinding van verschillende generaties”. Eén van de belangrijke uitkomsten van Pinksteren is dat Gods Geest generaties bijeen brengt. Dat is belangrijk want we zien helaas te veel en te vaak dat  generaties niet samen optrekken, maar ieder hun eigen spoor volgen. Jongeren willen liever niet op het fundament van ouderen bouwen. Ze beginnen hun eigen kerken. Veel wijsheid en ervaring die ouderen hebben opgedaan, gaat daarmee verloren. Het is belangrijk dat de oudere generatie nieuwe dromen krijgt en dat jongeren op hun schouders willen klimmen. De bijbel laat veel voorbeelden zien van de wonderlijke kracht ervan.

Verschil in generaties
Het thema is dan ook van toepassing voor onze gehele gemeente en dus ook voor Cross Over. Het belang is dat wij inzien dat veranderingen in behoefte breder inzetbaar zijn voor de kerk. De oude generatie heeft grote offers gebracht om een fundament te bouwen. Ze komen in een levensfase dat ze dit over willen/moeten dragen aan de volgende generatie. Weet de jongere generatie de stenen te stapelen op reeds gelegde stenen en gunnen we ze dan deze stenen anders van kleur en structuur zijn, waarbij het bouwwerk eervol en ‘een geestelijk huis’ is? Dit is een spanningsveld. De jongere generatie is anders opgevoed en ze leven in een wereld waarin alles kan en alles mag met vele keuzes die ze moeten en kunnen maken. Soms zijn ze niet bereid om zich dienstbaar op te stellen en voort te bouwen op het fundament van ouderen. Anderzijds: gunnen de ouderen dat jongeren een andere invulling kiezen? Het is belangrijk dat generaties niet uit elkaar vallen. Reden genoeg om hierover met elkaar na te denken en de eenheid in Christus over alle generaties heen te vieren.

De dienst begint om 14:00 uur in CCK2. Vanaf 12:30 uur is iedereen weer welkom om samen een broodje te eten. Ontmoeting is er ook na afloop van de samenkomst, want er wordt koffie/thee en frisdrank geschonken. Ook nu is weer aan de allerkleinsten gedacht: er is kinderoppas en een kinderdienst. Iedereen is van harte uitgenodigd, en neem ook vooral een ouder of jonger iemand mee die niet of minder vaak naar de kerk gaat.