Ieder jaar wordt er een Vakantie Bijbel Week georganiseerd op verschillende locaties in Vriezenveen, Aadorp en de Pollen. Ieder jaar vindt de vakantie bijbel week plaats in de eerste week van de vakantie van de kinderen van de basisschool. Komend jaar zal dit van 18 t/m 24 juli 2016 gehouden worden.
In alle kerken zullen we op zondag 24 juli de VBW afsluiten. Naast de reguliere kerkdiensten zullen er ook kerkdiensten zijn in de Shalomschool en in de Ontmoetingskerk (9:30 uur). Bij mooi weer is de kerkdienst in De Pollen buiten op het plein van de Pollenschool. Elk jaar is het weer een feestelijke gelegenheid om aan heel veel kinderen het evangelie te mogen brengen door het met elkaar zingen, bidden, luisteren naar een Bijbelverhaal, knutselen, wat lekkers snoepen en drinken, en natuurlijk veel lol met elkaar beleven.
Dit is ‘s ochtends van maandag t/m donderdag van 10 tot 12 uur. De tieners gaan op donderdag een uur langer door, hun vbw-dag is dan afgelopen om 13.00 uur.

Voor kinderen van 6 t/m 14 jaar van speciaal onderwijs wordt er ook dit jaar in Aadorp een aangepast programma georganiseerd van 10.00 tot 11.30 uur. Het programma is gedeeltelijk samen met de kinderen van groep 0 t/m 5 en gedeeltelijk apart in een eigen ruimte met eigen activiteiten. Lijkt het je leuk om ook met dit programma mee te doen geef je dan op per mail: andersbegaafden.vbw@gmail.com of telefonisch bij Annetta Overweg (0546-564532). Ook voor meer informatie kun je bellen of mailen. Wel willen we graag weten wie er komt. Is het vervoer eventueel een probleem dan zoeken we samen een oplossing.

’s Middags en ’s avonds zullen er ook weer verschillende activiteiten georganiseerd worden.

En zit je niet meer op de basisschool (of al héél lang niet meer) kom dan gezellig helpen bij de ochtenden en/of middagen. . Er zijn in elk geval nog een aantal vacatures. We zijn op zoek naar:

– 2 vrouwen, 50 +, die de catering willen verzorgen (jonger mag ook!). Normaal gesproken wordt de catering verzorgd door twee personen. Dit jaar is er slechts één persoon (die na dit seizoen met deze taak stopt). Het zou bijzonder fijn zijn als zich binnenkort twee nieuwe mensen aanmelden die evt. alvast één of meerdere dagen mee willen kijken.

– de hele vbw zijn er ‘s middags activiteiten voor de kinderen. Het team dat deze activiteiten organiseert is op zoek naar nog een heel aantal vrijwilligers die één of meerdere middagen wil helpen. Jongeren vanaf 12 jaar (klas 1 middelbaar onderwijs) kunnen zich hiervoor aanmelden.

– 2 personen die de kerngroep voor de locatie Shalomschool zouden willen versterken

– Jongeren/volwassenen die tijdens de VBW op één van de locaties een groepje kinderen wil begeleiden

– Mensen die zaterdag 16 juli willen helpen bij de opbouw van de tenten

Voor verdere informatie en opgave kun je terecht bij onze jeugdwerkcoördinator Gineke Abbes, 06-37478297. Of stuur een mail naar vbw@hervormdvriezenveen.nl

Heb jij er al zin in? Dan moet je nog even wachten, want het duurt nog even, maar check de website regelmatig voor meer informatie.

En zit je niet meer op de basisschool (of al héél lang niet meer) kom dan gezellig helpen bij de ochtenden en/of middagen. Zonder jou lukt het ons niet zo’n super leuke week neer te zetten.

De Vakantie Bijbel Week kent verschillende locaties:

Groep 0 t/m 5*

Basisschool De Tweeklank Aadorp, loc. Albardastraat

Basisschool De Pölle, Oude Hoevenweg 97, de Pollen

Shalomschool loc. Het Zicht, Het zicht 2 Vriezenveen

Stjäävelin, Krijgerstraat 57 Vriezenveen

Westerdok, Sportlaan 1 Vriezenveen

Groep 6 t/m 8

Tienertent Westerkerk, Kanaalweg Zuid 7 7671 GD Vriezenveen

Anders begaafden groep:

Basisschool De Tweeklank Aadorp, loc. Albardastraat

 

*Bij de groepsindeling gaat het er om in welke groep je het afgelopen jaar zat.

De VBW word georganiseerd van uit Stichting Reflection.

Ochtendprogramma’s
Groep 0 t/m 5

Maandag t/m donderdag
10:00 – 12:00 uur
op de locaties:
– Stjäävelin
– Shalom
– Westerdok
– Aadorp
– De Pollenschool
Groep 6 t/m 8
Maandag t/m woensdag 10:00 – 12:00 uur
Donderdag 10:00 – 13:00 uur
Locatie Westerkerk
Groep anders begaafden (leeftijd 6 t/m 14 jaar)
Maandag t/m donderdag  10:00 – 11:30 uur
Locatie Aadorp
opgave via: andersbegaafden.vbw@gmail.com

 

Middag programma’s

Maandag 18 juli: Sing-in in de tent bij Stjaavelin, 19.30 uur

Dinsdag 19 juli: Spelletjesmiddag voor kinderen van groep 1 t/m 8, 14.00-16.00 uur, Stjaavelin. Kosten: 1 euro.

Woensdag 20 juli: jongensmiddag Vlot Bouwen voor alle jongens vd basisschool met een zwemdiploma, 14.00-16.00 uur, Locatie: Vijver bij Odeon. Kosten: 1,50 euro.

Donderdag 21 juli: meidenmiddag voor alle meiden vd Basisschool, 14.00-16.00 uur. Kosten: 2 euro. Dresscode: roze.

Vrijdag 22 juli: Army Bootcamp. Groep 2 t/m 5: 14.00-16.00 uur. Groep 6 t/m 8: 18.30-20.30 uur. Locatie: Oude Kerkhof. Kosten: 1 euro. Dresscode: kleren die vies mogen worden.

Zaterdag 23 juli: fietspuzzeltocht met aansluitend Barbeque. Voor alle leeftijden. Van 14.30-17.00 uur. Locatie startpunt: Stjaavelin. Kosten 2 euro.

 

Avondprogramma

Maandag 18 juli, 19.30 uur in de tent bij Stjaavelin: SING-IN, voor alle leeftijden

Hier komen foto’s van de VBW.