RSS Dagelijks Woord

  • woensdag 23 januari 2019 - Galaten 6:1
    Broeders en zusters, wanneer u merkt dat een van u een misstap heeft begaan moet u, die door de Geest geleid wordt, hem zachtmoedig weer op het rechte pad brengen. Pas op dat u ook zelf niet tot misstappen wordt verleid. -- Galaten 6:1

Nieuws

Langer thuiswonen – mogelijkheden en dilemma’s

Categorieën: Activiteiten,Algemeen

Op woensdag 30 mei initieert ‘Zorgbelang Overijssel’ een thema-avond over de mogelijkheden en dilemma’s van langer zelfstandig thuis blijven wonen. De avond wordt gehouden in ‘de Vriezenhof’, Jonkerlaan 5 te Vriezenveen, en begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.45 uur. Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar.

U woont prettig in uw huis in een fijne buurt. U voelt zich er prima thuis en wilt er graag nog lang blijven wonen. Dan kan het een goed idee zijn om nu al rekening te houden met de toekomst. Wijkteams en innovaties maken het mogelijk om in de eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen, ondanks toenemende beperkingen en gebreken. Dat is een fijne en goede ontwikkeling.

Op deze avond zullen enkele sprekers uit verschillende invalshoeken hun licht laten schijnen over deze thematiek van het langer thuiswonen. Ds. Alexander Veerman staat stil bij het achterliggende mensbeeld en de morele dilemma’s die in het langer zelfstandig wonen mee komen. Gemeente Twenterand zal vertellen over de visie van de gemeente en de mogelijkheden die er zijn. Tot slot zullen Carla Veldhuis namens Cliëntcontact en een wijkverpleegkundige vanuit de praktijk hun ervaringen delen.

Na de pauze is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Deze avond is bedoeld voor ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers in ouderzorg of bezoekwerk.