Programma V&T Vriezenveen

Categorieën: Activiteiten,Algemeen,Vorming en Toerusting

Jaarthema: Een goed gesprek.
Voor het komende seizoen heeft de commissie Vorming & Toerusting (Ontmoetingskerk & en Hervormd Vriezenveen) weer een gevarieerd programma samengesteld. We volgen het jaarthema van de PKN. Doormiddel van ‘Een goed gesprek’ komen we er waarschijnlijk achter dat we aan het eind van het seizoen nog lang niet zijn uitgepraat.  We hopen dat u net zo enthousiast bent over dit programma als wij en zien u dan ook graag bij de diverse activiteiten.

Intervisieavond 12 september 2018:
Bedoeld voor beginnende ambtsdragers i.c.m. ambtsdragers met enige ervaring.

Cursus Voorleven/ In gesprek over opvoeden en geloven:
3 oktober, 16 januari en 10 april.  Bedoeld voor ouders van kinderen, die in de afgelopen 2 a drie jaar zijn gedoopt. Aanmelden kan bij ds. Doorn: ds.doorn@hervormdvriezenveen.nl

Bijbel quiz 30 oktober 2018 :
Wegens het grote succes van afgelopen jaar, dit keer opnieuw in CCK2. Aanvang 20.00 uur.

Filmavond: 27 november 2018
Samen kijken en doorpraten over de film: ‘Knielen op een bed violen’. Ontmoetingskerk, 19.15 uur.

Cursus IZB/ Het geloofsgesprek:
Deze cursus vindt plaats op 16 januari, 30 januari, 13 februari en 27 februari 2019. De cursus wordt gegeven door Henri Wijnne van de IZB. Hij zal ons in deze cursus leren hoe wij het geloofsgesprek kunnen aangaan, zowel binnen de kerk als daarbuiten. Aan deze cursus zijn voor deelname geringe kosten verbonden.

Lezing ds. Paul Visser: 29 januari 2019
Ds. Paul Visser uit Amsterdam komt spreken over overeenkomsten en verschillen in kansen en uitdagingen voor de kerk in de grote stad en de kerk in ons dorp. CCK2, 19.45 uur.

Optie: Micha Cursus: maart 2019:
Een cursus voor in de 40-dagen tijd, waarbij vragen aan de orde komen als: waarom zouden we (niet) vasten? Hoe gaan we om met de wereld waarin we leven? Zijn wij onze broeders hoeder? En hoe laten wij dat dan zien? Rentmeesterschap en volgeling zijn in het leven van alledag. Begin 2019 wordt duidelijk of deze cursus doorgaat.

Onderweg naar Pasen/Wandeling april 2019

Running Dinner: 18 mei 2019
Afsluiting van het seizoen.