ACHT AVONDEN ‘BIDDEN LANGS HET KANAAL’ OP LOCATIE

Categories: Activiteiten,Algemeen,Gemeente

Tijdens de Week van Gebed zijn er acht avonden ‘Bidden langs het kanaal’. Handelingen 16 vers 13 was in 2018 de aanleiding van deze samenwerking. De vijfde editie zal – net als vorig jaar – wat anders gaan, want we kunnen niet massaal samen komen. Elke avond is er weer een uitzending via een YouTube kanaal.

In Vriezenveen (Westerkerk), Daarlerveen (De Schoof & De Kruiskerk), Vroomshoop (Het Anker), Geerdijk (Sint Willibrord) en Beerzerveld (Hervormde Kerk) staan kerken langs het kanaal Almelo-De Haandrik.

De gebedsweek vindt plaats van zondag 16 tot en met zondag 23 januari 2022. Op zaterdagavond is er een speciaal programma voor de kinderen en op zondagavond sluiten wij de week af met ‘Zingen & Bidden langs het kanaal’. Iedere kerk werkt een eigen programma van circa 35 minuten uit.
Alle uitzendingen beginnen om 19.15 uur (dag 1 begint om 19.00 uur).

Licht in het duister. Tijdens de Week van Gebed voor eenheid van christenen 2022 staan we stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst nar Jezus. Daarin ligt een oproep voor ons als christenen. De centrale Bijbeltekst komt uit Matteüs 2 vers 2: ‘Wij hebben zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om Hem te aanbidden.’

Het materiaal voor de Week van Gebed voor eenheid is dit jaar voorbereid door christenen uit het Midden-Oosten. Als kleine, kwetsbare gemeenschap leven zij in een regio waar spanningen en gewelddadige conflicten aan de orde van de dag zijn en waar eenheid vaak ver te zoeken is. Meer dan ooit heeft het Midden-Oosten en hemels licht nodig om de volken daar te leiden. De ster van  Bethlehem is een teken dat God met zijn volk meegaat, hun pijn voelt, hun geschreeuw hoort en hen compassie betoont.

Voor vragen en/of reacties?
Stuur dan een mail naar verspieders.express@gmail.com

Het volgen van ‘Bidden langs het kanaal’ is vrij eenvoudig. Ga naar www.youtube.com en zoek op Verspieders Express waarvoor jij je kosteloos kan abonneren. Dit is niet noodzakelijk maar wel handig, want er komen meer missionaire programma’s. Op dit YouTube kanaal Verspieders Express komt er elke avond een uitzending online. Meer over ‘Bidden langs het kanaal’ op Facebook “De Schoof” en “De Kruiskerk”.

Deel dit bericht met anderen en/of nodig iemand uit om samen te kijken.

Van harte welkom bij ‘Bidden langs het kanaal’ online.