Nieuws

Alpha cursus: geef je op!

Categories: Algemeen,Gemeente,Levenslessen

De zin van het leven

 

Ten diepste vraagt iedereen zich wel eens af wat werkelijk belangrijk is in het leven. Misschien stellen we de vraag aan het ziektebed van een geliefde of bij het verliezen van onze baan. Misschien stellen we de vraag bij mijlpalen zoals afstuderen, trouwen en geboorte.

Een pasgeboren kind staat nog aan het begin van alles. Het zal op een moment voor de eerste keer regen voelen of verbaasd zijn over de klank van zijn eigen lach. En op een dag zal ook het de vraag stellen wat de reden is van zijn bestaan. En om daarbij te helpen, proberen zijn ouders een thuis te creëren.

Thuis. Een plek waar het veilig en vertrouwd is. Een plek waar ontmoeting plaatsvindt.

Waar liefde groei mogelijk maakt. Voel jij je wel eens vervreemd van deze wereld? Nou, je bent niet de enige. Zoals een kind misschien op een dag zal schrikken van een insect of van een onweersbui, zo blijven wij ook vaak haken aan dingen die we spannend of moeilijk vinden. Echter, te midden van dat alles is er een thuis. Een thuis voor het kind bij zijn ouders. Een thuis voor ons allemaal bij God.
De zoektocht naar de vraag wat de zin van het leven is, begint bij het gewoonweg stellen van de vraag. Het antwoord op de vraag vind je als je thuis bent gekomen bij God.

Wil je weten hoe je thuiskomt? Vraag God of je Zijn Zoon mag ontmoeten.

En als je dat moeilijk vindt, praat er dan met anderen over. Op de Alpha-cursus bijvoorbeeld.
We beginnen op 14 januari 2015. Geef je op! Je bent van harte welkom!

Tien woensdagavonden samen optrekken: eten, zingen, luisteren en praten.

Voor meer informatie en opgave:
bel met 563068 (Bert Aman), 564997 (Herman Holland)  of 564583 (Gineke Minkjan)
.