Certificaatuitreiking cursus TVG en aanmelding nieuwe cursus.

Categories: Activiteiten,Vorming en Toerusting

Op zaterdag 23 april  j.l. hebben 5 cursisten het landelijke certificaat uitgereikt gekregen wat behoort bij de afsluiting van de 3 jarige cursus Theologische Vorming Gemeenteleden.  Dit gebeurde in Sion in Rijssen, na het afsluiten van het cursusjaar 2021-2022.

Voorafgaand was er een broodbuffet en een gezellig samenzijn waarbij de docenten en cursisten terug keken op de voorbije periode. Herinneringen werden opgehaald  en de plezierige en ongedwongen sfeer  tussen cursisten onderling,  als met docenten is zeer waardevol gevonden .  Niet alleen de omgang  en begrip voor elkaar en elkaars standpunten, maar vooral  de vakken en wat men daar van opgestoken heeft  is een waardevolle invulling van de tijd die men er ingestoken heeft. Het geloof heeft een diepere plaats gekregen en het zicht op God en Zijn werk een geweldige impuls gegeven, dit is bagage voor je leven. Aldus de cursisten.

Heeft bovenstaande uw aandacht getrokken en wilt u ook meer weten van het christelijk geloof en alles wat daarmee van doen is, meldt u zich dan aan voor de komende cursus.

De cursus start weer op 27 augustus 2022 in kerkelijk centrum Sion in Rijssen.  Aanvang 8.45 uur deze morgen in verband met de gezamenlijke opening. De reguliere begintijd is 9.00 uur. Verdere informatie staat ook op de website van de Hervormde Gemeente Rijssen, onder Activiteiten/Theologische Vorming Gemeenteleden.

De vakken zijn:

Oude Testament: Ds W. Goossen, Vriezenveen

Nieuwe Testament:  Ds. W. van Boeijen, Dedemsvaart

Kerkgeschiedenis:  Dhr. W. Groenewegen, Rijssen

Dogmatiek:  Ds. G. Herwig, Hoge Hexel

Ethiek:  Ds. B.J. Heusinkveld, Daarle

Pastoraat-Diaconaat:  Ds. G. de Goeijen, Den Ham

Gemeente opbouw:  Ds.  H. van Wingerden, Rijssen

Catechetiek:  Dhr. J. Wassink, Enter

Opgaaf en nadere informatie bij de  cursusleider Ds K.A. Hazeleger uit Westerhaar, tel. 0546- 625223

Email: k.a.hazeleger@hetnet.nl ,  of bij de secretaresse, Ria Harbers, tel: 0548 – 515929

email: tvgrijssen@gmail.com