Collecte voor Stichting Werkgroep Albanië Vriezenveen

Categories: Activiteiten,Diaconie

Op zondag 12 januari is de diaconie collecte bestemd voor de Stichting. Deze stichting bestaat officieel sinds november 2018, maar kent een rijke geschiedenis door het werk van Kees en Fredriek Dasselaar. Wij hebben afgelopen jaar afscheid moeten nemen van ons contact in de persoon van Gjon Dervishi. Ik mocht hem vlak voordien nog spreken in het ziekenhuis van Tirana.

Om toch verder te kunnen is een contact ter plaatse een belangrijk voorwaarde. Deze hebben we mogen vinden in de vroegere tolk, nml mevr. Vilma Cela. Zij heeft afgelopen najaar de gezinnen uitgezocht waar een sterke behoefte aan hulp nodig was. Deze gezinnen zijn voorzien van voedselpakketten en kinderkleding. Een bijzonder geval betreft het gezin van Bennie. Wij hebben bij hem de badkamer mogen renoveren, zodat hij en zijn dochters van 11 en 14 beschikken over een warme ruimte met toilet en douche.

Hoe dankbaar deze mensen zijn waar hulp komt, kun je vaak niet beschrijven. Als je dan ook mag vertellen wat je drijft, namelijk de liefde van Christus, die de naaste op ons pad brengt, dan kun je alleen God danken dat je een deel mag uitmaken van Zijn plan.

We hopen als stichting op 15 januari de oud vrijwilligers op een gezellige avond met oude dia’s en foto’s te bedanken voor hun inzet in de afgelopen 27 jaar. Deze avond wordt gehouden in de suite van de Grote kerk om 20.00 uur. Wie wil kan hierbij aansluiten.

Het doel en beleid wordt op de website omschreven als ook foto’s vertoond van het project wat afgerond mocht worden dankzij Vilma en de klusser Arti. Om dit werk voort te kunnen zetten hebben wij uw steun nodig. Velen hebben onze website al bezocht en ons doel gesteund. Mogen wij ook op u rekenen? Geef zondag 12 januari in de collecte voor de diaconie.

Ook zien we u graag als donateur tegemoet. Zie hiervoor onze website of achterop deze kerkbode voor de bankgegevens. De Stichting heeft een ANBI status. Dus uw gift is aftrekbaar.

Namens de Stichting

Henk de Lange