Nieuws

Collecte zondag 21 maart

Categories: Algemeen,Gemeente,Wijk-Midden,Wijk-Oost,Wijk-West,Wijk-Zuid

Op zondag 21 maart wordt er gecollecteerd voor Stichting Manna, Stichting BOOT en Waypoint. Hieronder vindt u informatie over de stichtingen. Deze lokale organisaties worden van harte aanbevolen voor uw giften.

Stichting Manna

Stichting Manna, ook wel de voedsel-en kledingbank genoemd, ondersteunt iedereen in Twenterand die onder het sociaal minimum moet leven. We helpen met een 14-daags voedselpakket, gratis tweedehands kinderkleding en een verjaardagpakket zodat kinderen kunnen trakteren op hun verjaardag.

Op dit moment worden er bij Manna Care iedere 14 dagen 116 voedselpakketten verstrekt ter waarde van ca. 35 euro. Dit pakket wordt samengesteld uit gekregen goederen en boodschappen die we kopen. Iedere maand is er gemiddeld 4500 euro boodschappengeld nodig. Door de coronamaatregelen zijn er minder voedselinzamelingsacties, maar  giften maken het mogelijk om toch een compleet pakket uit te kunnen geven.

Hiernaast bestaan ook Manna Fashion (kledingbank) en Manna Happy Kids (voor verjaardagen / feesten).

Om het werk van Manna te kunnen blijven doen zijn we volledig afhankelijk van giften, helpt u mee om dit mogelijk te maken?

Wilt u Stichting Manna ondersteunen dan kunt u geven in de collecte, of stort uw bijdrage op

IBAN nummer: NL 80 RABO 0148 7686 79 t.n.v. Stichting Manna.

Alvast bedankt voor uw steun!

Stichting BOOT

Stichting BOOT staat letterlijk voor Budget Op Orde Twenterand.

Stichting BOOT bestaat sinds 2011, is voortgekomen uit stichting Manna en is lid van SchuldHulpMaatje Nederland. Doel van stichting BOOT is het helpen/ondersteunen van mensen met financiële problemen in Twenterand, het liefst in een vroeg stadium helpen voorkomen van financiële problemen.

Vanaf 2011 helpen we jaarlijks tussen de 50 en 70 huishoudens in Twenterand hun financiële situatie weer op orde/stabiel te krijgen.

Dit vrijwilligerswerk wordt momenteel gedaan door ca. 25 schuldhulpmaatjes. Het is puur vrijwilligerswerk, er zijn voor de mensen die we helpen geen kosten aan verbonden.

Kunt u zelf (discrete) hulp gebruiken of kent u mensen die wellicht hulp kunnen gebruiken, wijs ze op het bestaan van stichting BOOT. Iedereen (jong en oud) die met betrekking tot het bovenstaande hulp kan gebruiken kan een van de volgende telefoonnummers bellen: 06-51070495 of 06-21622184. Dan krijgt u een coördinator van de stichting BOOT aan de telefoon.

Wij hopen als stichting BOOT de komende jaren nog veel (meer) mensen te kunnen helpen!

Waypoint Twenterand

Waypoint Twenterand wil het ontstaan, de instandhouding en het terugkeren van verslaving voorkomen. We hebben aandacht voor jouw persoonlijke verhaal en kijken ook naar je omgeving. Samen zoeken we naar passende oplossingen. Waypoint Twenterand acteert vanuit een christelijke identiteit. Juist die identiteit maakt dat wij er onvoorwaardelijk voor iedereen zijn.

Wij zetten sterk in op voorlichting en preventie, omdat voorkomen beter is dan genezen. Ook bieden wij nazorg door middel van ons Buddyproject. Daarnaast begeleiden wij familieleden en direct betrokkenen van verslaafden. We zien dat de lokale gemeenschap nodig is om verslavingsproblemen het hoofd te kunnen bieden. Wij werken dan ook veel samen met lokale inwoners, vrijwilligers en partners.

Help jij ons met onze missie? #vrijvanverslaving