RSS Dagelijks Woord

  • maandag 18 februari 2019 - Jeremia 29:11-14a
    Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven. Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisteren. Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel […]

Nieuws

Cross Over – 22 juli

Categorieën: Activiteiten,Algemeen

Op 10 juni was er weer een Cross-Over dienst met als thema: ‘Generaties’. Aan het begin van de dienst mochten we van twee mensen uit de zaal horen wat het geloof voor hen betekent. Het waren twee mooie getuigenissen over hoe God in moeilijke tijden toch altijd de Rots is waarop we mogen staan. Heel bijzonder om dit zo van elkaar te mogen horen. Christiaan Post werkte het thema vervolgens verder uit en legde uit hoe de Heilige Geest ook werkt in de harten van kinderen en dat we van hen vaak veel kunnen leren over onbevangen op God vertrouwen.

Op 22 juli is de volgende Cross-Over dienst, waarin ds. Gerard Doorn zal voorgaan. Het thema zal zijn ‘Dansen in de regen’. Deze dienst zal gaan over omgaan met tegenslag, een thema waar Gerard niet onbekend mee is in zijn leven. Momenteel zien we in onze gemeente dat veel mensen door moeilijke tijden gaan. Sommigen zijn ziek, anderen langdurig werkeloos. Weer anderen hebben te maken met burn out/depressie of moeten een geliefde missen die eigenlijk niet gemist kon worden. Soms is het moeilijk om in dit soort omstandigheden aan God en het geloof vast te houden. Vaak komen er veel vragen bij ons naar boven: waarom laat God dit toe in mijn leven? Waar is Hij, juist nu het zoveel pijn doet? Samen willen we nadenken over hoe we ondanks tegenslag in ons leven toch de hoop vast kunnen houden dat God goed is en voor ons zorgt. Dat heeft iets weg van ‘dansen in de regen’. De dienst begint om 14:00 uur. Vooraf eten we een broodje met elkaar (vaak met wat lekkers erbij/vanaf 13:00 uur) en er is tijdens de dienst ook nevendienst en kinderoppas aanwezig.

Allemaal van harte welkom!
Het Cross-Over kernteam.