Dank voor Geluk in Peru

Categories: Activiteiten,Zendingswerk

De actie voor Geluk in Peru is uitstekend geslaagd.Wonderen bestaan nog, dankbaarheid overheerst voor alle geboden hulp, meedenken en meeleven vanuit de hele gemeente en ook uit andere kerken. In verband met alle aanpassingen rondom Corona was de aanloop dit keer extra spannend.
Dankzij de hulp van ruim 40 betrokken vrijwilligers in verschillende rollen als bakker, opbouwer, bezorger en schoonmaker is de actie uitstekend verlopen met opnieuw een record. Ruim 7500 oliebollen zijn er uiteindelijk gebakken en verkocht, waarvan een aanzienlijk deel via de Vriezenveense supermarkten. Zonder hun hulp was dit succes nooit haalbaar geweest.
Vanwege Corona regels werd er gewerkt met een sterk aangepast schema: digitaal bestellen en betalen, Corona-proof bakken op een externe locatie met inzet van eigen medewerkers en materiaal, Plakkies’ oliebollen drive-in voor bezorgers, een pendeldienst voor aanlevering bij verdeelcentrum en supermarkten en de bezorgservice op vrijdagmiddag.
Vrijwel alle onkosten zijn nu gesponsord door betrokken ondernemers, zodat de opbrengst geheel naar de zending kan.
Ook kwamen er veel giften binnen met de actie en per bank aan Monica inzake Geluk in Peru naar NL66RABO0368819833 TNV C.G.Smelt-Koenderink. Dit heeft er voor gezorgd dat in totaal 10.000 € als opbrengst is overgeboekt voor Geluk in Peru:  Matthijs en Rosa Geluk. De situatie er er ernstig, veel mensen zijn volledig van liefdadigheid en voedselbanken afhankelijk. Er is een noodhulpteam samengesteld met mensen uit 7 verschillende kerken en er  zijn voedselpakketten uitgedeeld in diverse arme stadwijken in Lima, Ayacucho, Trujillo en Tarapoto. Via Facebook en www.gzb.nl kunt u op de hoogte blijven.