GEANNULEERD – De “Passie” – 5 april, avonddienst Grote Kerk

Categories: Activiteiten,Algemeen

–  voor meer info zie bericht maatregelen coronavirus –

In  2015 hebben we in de avonddienst van Palmpasen voor het eerst kennis kunnen maken met “De Passie”. Twee jaar later hebben we dat nog eens gedaan, wederom op de avond van Palmpasen, en wederom in de Grote Kerk. Samen volgden we – met behulp van beeld en geluid, liederen gezongen door de “Wat-nu-band” of ons allemaal, en Bijbellezingen – Jezus op zijn weg van Gethsémané naar het kruis. Een beetje in de stijl van de “Passion” zoals die al jaren wordt uitgevoerd in verschillende steden in Nederland, maar toch ook weer een beetje anders. Ook dit jaar willen we ons weer op deze manier voorbereiden op de Stille Week en vieren we wederom deze “Passie-dienst”.

We gebruiken beelden uit “The Passion of the Christ”, maar wel zo “gekuist” dat ze niet te gruwelijk zijn. Toch zullen de beelden binnenkomen. De Passie is dan waarschijnlijk ook niet geschikt voor de allerjongsten onder ons. De band brengt liederen ten gehore uit zowel de pop- als ook de christelijke wereld. Voor een deel hetzelfde programma als de vorige jaren, maar voor een deel ook helemaal nieuw. Ook zullen we op enkele momenten samen zingen.

Deze Passie-dienst, als intro in de Stille Week, wordt gehouden op zondagavond 5 april, om 19.00 uur in de Grote Kerk.