Diaconale collecte

Categorieën: Activiteiten,Algemeen,Gemeente,Jongeren,Wijk-Zuid

Diaconale collecte.

Op zondag 2 april en zondag 9 april a.s. wordt in onze gemeente een diaconale collecte voor Kerk in Actie gehouden. De opbrengst is bestemd voor diaconaal werk in Zuid-Afrika en Myanmar.

Zondag 2 april 2017 – Steun jongeren in Zuid-Afrika
Vrygrond is een arme gemeenschap in Kaapstad waar criminaliteit, misbruik en bendes aan de orde van de dag zijn. Daarnaast is de werkloosheid hoog.
De Sozo Foundation is een Zuid-Afrikaanse partnerorganisatie van Kerk in Actie gevestigd in Vrygrond die de jongeren ondersteunt in hun ontwikkeling. Sozo wil jongeren een veilige en inspirerende basis bieden waar zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Dit doet zij door het geven van (vak)trainingen en workshops en het aanbieden van stageplaatsen.

Uw gift maakt het mogelijk dat jongeren in Vrygrond (vak)trainingen kunnen volgen en daarmee hun welzijn en de kans op het vinden van een baan vergroten.

Zondag 9 april 2017 – Steun mensen met een handicap in Myanmar
In Myanmar behoren mensen met een handicap vaak tot de allerarmsten. Door hun handicap hebben zij nauwelijks toegang tot zorg, onderwijs en werk. The Leprosy Mission International-Myanmar (TLMI-M) is een partnerorganisatie van Kerk in Actie die zich inzet om de toegang tot onderwijs, werk, inkomen en zorg voor mensen met lepra of een lichamelijke handicap te verbeteren.

TLMI-M stimuleert mensen met een lichamelijke handicap om zich te ontwikkelen, zowel geestelijk als lichamelijk. Dit doet zij bijvoorbeeld door het geven van vaktrainingen, het verstrekken van microkredieten en het motiveren van bedrijven om gehandicapten in dienst te nemen. Daarnaast ondersteunt TLMI-M mensen met een handicap bij integratie of re-integratie in hun gemeenschap. Ook kunnen zowel kinderen als volwassenen bij TLMI-M terecht voor medische zorg, zoals fysiotherapie en logopedie.

Uw gift maakt het mogelijk dat mensen met een handicap vaktrainingen kunnen volgen, met behulp van een microkrediet een eigen bedrijf kunnen starten en fysiotherapie kunnen krijgen.