Nieuws

Grote Kerk Ontmoetingsdag-Startzondag: Ga mee!

Categories: Activiteiten,Algemeen

De Grote Kerk Ontmoetingsdag/Startzondag is op D.V. zondag 24 september en draait vooral om ONTMOETING. Iedereen die zich ook maar een beetje verbonden weet met de Grote Kerk, is van harte welkom. Bij uw opgave graag duidelijk vermelden in verband met de organisatie van catering en deelprogramma’s: namen, aantal volwassenen, aantal kinderen en de leeftijd van de kinderen. Opgave graag voor 17 september per email via grotekerkontmoetingsdag@hotmail.com telefonisch opgeven kan natuurlijk ook bij Gert (tel. 563611/06-12353703).

De Grote Kerk Ontmoetingsdag & Startzondag voor het winterwerk begint met de gezamenlijke eredienst om 9.30 uur, m.m.v. het Blazersensemble, ds. Borsje en diverse gemeenteleden. Hierin staat het PKN jaarthema centraal: Ga mee! Vanuit de Protestantse Kerk Nederland is er een mooi logo en veel uitgewerkt materiaal, makkelijk te vinden op de PKN-website onder startzondag. Na de dienst is er koffie, thee en limonade met wat lekkers en aansluitend kunt u kiezen uit een gevarieerd en creatief programma uitgewerkt voor de diverse leeftijdsgroepen:

· Voor een Sing-in voor liefhebbers van zang en muziek, u kunt meezingen met liederen rondom het thema, onder de enthousiaste begeleiding van Henk Linker, als organist

· Een inhoudelijk programma rondom wijk Next/ Reflection over de nieuwste ontwikkelingen van ons eigen jeugd- en jongerenwerk- Jeugd heeft en geeft de toekomst!.

· Voor de jongste kinderen van de basisschool tot 10 jaar starten in de kerk en volgen een eigen programma in de tent naast de Grote Kerk, met hartige snacks na afloop!

· De tieners starten in de kerk en gaan samen op de fiets voor hun eigen programma naar de Scouting (dus een fiets meenemen is handig) met medewerking van SJ en snacks als afsluiting. Zij komen zelfstandig thuis.

We sluiten af met een gezamenlijke maaltijd in CCK2 die tot ca 13.30 uur duurt. Voor de maaltijd vragen we aan iedereen die zich opgeeft om ook zelf iets mee te nemen voor bij het buffet (alleen koude gerechten). U kunt zelf zorgen voor extra variatie en culinaire verrassingen bv. hartige taart, een rollade, salade, fruit, hapjes en vlees (de gerechten graag al voorgesneden aanleveren). We zijn benieuwd hoe kleurrijk en gevarieerd het buffet er uit gaat zien. De gerechten graag afleveren direct voor de ochtenddienst in CCK2, met uw duidelijke naamsvermelding op alle materialen. Als u zelf niet alleen naar deze dag kan komen en dat wel graag wilt, verzorgen wij graag passend vervoer. We ontmoeten elkaar graag en rekenen er uiteraard op dat u en jij met ons meedoet: Samen sterk voor onze Kerk- Ga mee!

Opgave voor kinder- en tienerprogramma is zeer gewenst i.v.m. ruimte, materiaal en catering. Opgave per mail: grotekerkontmoetingsdag@hotmail.com

Of via mobiel of whatsapp Frank Friesacher: 06-29096844 of via Gert Brink: 5636