HGJB – Nieuws

Categories: Activiteiten,Algemeen,Geen categorie

Op de agenda: online HGJB-Kerstconferentie

De 45e Kerstconferentie, met het thema ‘Over hoop’, is een speciale editie. In plaats van vier volle dagen met overnachtingen, komen de jongeren dit jaar online bij elkaar. Samen gaan ze God ontmoeten, andere christelijke jongeren spreken, en worden ze bemoedigd in hun geloof. Tijdens de conferentie zijn er inspirerende sprekers, boeiende workshops en is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning.

Meer informatie volgt op HGJB.nl/Kerstconferentie.

—————————————————————————————

Gebed voor het jeugdwerk | HGJB

De HGJB zet zich ervoor in om jongeren van de gemeente bij Christus te brengen. Ze doet dat in afhankelijkheid van God, zonder wie ons werk geen zin heeft. Daarom vraagt ze om de volgende onderwerpen mee te nemen in het gebed.

• Dank voor alle kinderen, tieners en jongeren die aan de gemeente zijn toevertrouwd. Bid dat zij de kerk als gemeenschap, als thuisplek mogen ervaren – ook in deze periode van meer afstand.
  • Bid voor predikanten en (jeugd)ambtsdragers dat zij wijsheid en de leiding van de Heilige Geest in het leidinggeven ontvangen en dat zij hun werk met liefde en zorg voor de jongeren zullen doen.
  • Dank voor allerlei manieren waarop kinderen via het Vakantie Bijbel Werk in de herfstvakantie het Evangelie hebben meegekregen. Bid dat het als zaad mag rijpen, groeien en vruchtdragen.
  • Veel evenementen voor jongeren kunnen niet doorgaan. Als HGJB zoeken we naar manieren om jongeren te blijven inspireren en toerusten. Bid om creativiteit voor alle voorbereidingen voor een digitale HGJB-Kerstconferentie.

—————————————————————————————

In gesprek over #daaromzijnwekerk

De campagne #daaromzijnwekerk – een initiatief van GZB, HGJB en IZB – komt binnenkort met nieuw materiaal om met een groep in gesprek te gaan over kerk-zijn. Dit materiaal bestaat uit zeven inspirerende themavideo’s. Bij elk thema worden gespreksvormen aangereikt.

#daaromzijnwekerk wil gemeenteleden aansporen en bemoedigen om juist in coronatijd samen kerk te zijn. Het nieuwe thema-materiaal is te gebruiken tijdens kleine samenkomsten die in deze coronatijd nog wel mogelijk zijn, maar kan natuurlijk ook op een andere manier worden ingezet. Gebruik het tijdens een online bezinningsmoment, deel het op eigen sociale media of organiseer andere vormen van gesprek.

Bekijk de materialen op daaromzijnwekerk.nl/materiaal