Nieuws

Actie: Geef een Bijbel met Kerst

Categorieën: Algemeen,Bijbel,Wijk-Midden,Wijk-West

Op Kerst zorgen voor een goed boek op tafel is in diverse families een goede traditie. Gedurende de maand december is er in Christelijk Boekenhuis de Akker www.akkerboek.nl een actie i.s.m. diverse uitgevers voor:

  • de HSV- Gespreksbijbel als Bijbelgetrouwe voorleesbijbel en doe-boek,
  • de INSPIRE BIJBEL, met Adventpakket voor creativiteit in handlettering
  • Kinderbijbel bij de HSV, ideaal voor kleuters en peuters,
  • Gezinsdagboek HANDVOL KOREN, dagelijks 2 overdenkingen, recepten en puzzels
  • LUCAS evangelie in BGT, zeer laagdrempelig, met tips en uitleg voor Kerst.

De HSV-Gespreksbijbel in het kort: in de HSV-Gespreksbijbel is de complete Bijbeltekst van de Herziene Statenvertaling opgenomen. Voorafgaand aan ieder hoofdstuk wordt een vraag gesteld die aanmoedigt om de Bijbeltekst goed te lezen, de Leesprikkel. In de bijbeltekst zijn extra tussenkopjes geplaatst om de inhoud toegankelijker te maken. Ieder Bijbelboek opent met een illustratie van een belangrijke scene uit dat Bijbelboek. Een of twee details uit de openingsafbeelding komen verderop in het Bijbelboek terug. In het midden van ieder hoofdstuk staat een tekst waarover kinderen en hun ouders in gesprek kunnen gaan. Foto’s: er zijn enkele honderden foto’s opgenomen. Moeilijke woorden of ingewikkelde gedachten worden uitgelegd. Doe-opdrachten: achterin staan doe-opdrachten afgedrukt, om naast gespreksniveau ook op praktisch niveau met de teksten bezig te kunnen zijn. De HSV-Gespreksbijbel biedt leeslijnen aan om de grote lijnen in de Bijbel te kunnen begrijpen.

De kinderbijbel bij de HSV met mooie illustraties en passende verhalen, dit helpt vooral jonge kinderen aandacht te hebben voor Gods Woord. De verhalen van deze kinderbijbel liggen dichtbij de HSV en zijn prettig om voor te lezen.  De warme sfeervolle illustraties brengen de tijd van de Bijbel prachtig tot leven. Naast de verhalen vind je ook Bijbelteksten om te leren, vragen om over door te praten en kernwoorden die uitleg geven.

LUCAS, in gewone taal, bijna gratis, zeer geschikt als laagdrempelig evangelisatie materiaal. Wie was Jezus? Wat zei Hij en wat deed Hij? De schrijver Lucas vertelt zijn lezers over Jezus. Hij wil dat zij geraakt worden door het goede nieuws. Wil jij iemand laten kennismaken met de Bijbel? Begin dan met Lucas. Door het handige formaat is dit boekje makkelijk mee te nemen en te gebruiken. Naast de Bijbeltekst in Gewone Taal vind je allerlei weetjes, vragen om te bespreken, liedjes en dingen om te doen.  Bovengenoemde en alle andere soorten Bijbels zijn verkrijgbaar bij Christelijk Boekenhuis De Akker, Westeinde 305, Vriezenveen. Als je echt van iemand houdt, geef je het mooiste wat je hebt. Een mooi en persoonlijk gezinscadeau, een investering in geloof: geef eens een Bijbel met dagboek met Kerst!