Nieuws

Nieuwjaar bij Boekenhuis ‘De Akker’

Categorieën: Algemeen

Donderdag 3 januari 2019 was de nieuwjaarsbijeenkomst voor vrijwilligers, staf en bestuur van Stichting Christelijk Boekenhuis De Akker te Vriezenveen, in de Suite aan de Pastorielaan.

Na de nieuwjaarswensen was er gelegenheid om onder het genot van koffie met lekkers elkaar te ontmoeten en bij te praten.

De voorzitter, Couzijn Bos, blikte terug op het afgelopen jaar. In 2018 hebben veel klanten de winkel weer kunnen vinden voor een Bijbel, boek, tijdschrift, cadeau artikel, cd een mooie kaart of gewoon om voor een luisterend oor en een kopje koffie de winkel binnen te lopen. Ook in 2018 zijn er meerdere activiteiten georganiseerd zoals een workshop armbanden maken, een voorleesuurtje voor kinderen, kleurwedstrijd, aanwezigheid met een kraam bij de Santa run. In 2018 is de omzet met 10% gegroeid. Alle reden tot dankbaarheid.

In 2018 is aan 30 goede doelen in Twenterand en omgeving een deel van de winst uitgekeerd. Dit betrof goede doelen voor Jeugd en jongerenwerk, Werelddiaconaat, Evangelisatie en Binnenlands diaconaat. Alle reden tot dankbaarheid. Winkelwetenswaardigheden en tips voor de dagelijkse bedrijfsvoering zijn besproken en gedeeld. Helma Goossen, Gerrit ter Haar en Margriet Rutten informeerde de vrijwilligers over een aantal boeken.

Binnen De Akker zijn ruim 65 vrijwilligers actief op verschillende gebieden zoals verkoop, schoonmaak, automatisering, staf- of bestuursfunctie. Er is afscheid genomen van vrijwilligers die vanwege verschillende redenen stoppen met dit vrijwilligerswerk. Nieuwe vrijwilligers werden voorgesteld.
Johan Dubbink is gestopt met de bestuursfunctie en Herald Aalderink volgt hem binnen het bestuur op.

Na de groepsfoto was er een gezellig informeel samenzijn.