Nieuws

Noodhulp in  Albanië

Categories: Activiteiten,Algemeen

Sinds een jaar zijn we nu actief bezig geweest om alle giften om te zetten in voedselhulp, i.v.m. de heersende honger bij een deel van de bevolking van Tepelene. Deze situatie is nog steeds actueel en in plaats van verbeterend, verslechterd het. Nog steeds neemt de werkloosheid niet af en worden zelfs gedeeltelijk de uitkeringen gekort door de overheid. Het is in sommige gevallen, die ik doorkrijg van Vilma, dat er gewoon niet genoeg eten is. De winkels laten een deel op de pof toe, maar ook deze situatie kan niet maar doorgaan.

Daarom is het ook zo’n geweldige uitkomst dat er hulp vanuit Nederland door de SWAV wordt gegeven. We zijn ter plekke de enige externe organisatie die hier wat aan doet, naast de hulp door familie.

Er is echter een probleem. De voorzienig ligt stil! Er komen nml. bijna geen giften binnen.  Waar dat aan ligt kan ik niet beoordelen, maar de afgelopen jaren hadden de gevers rond de meivakantie al ruim € 2200 binnen gebracht. NU is dat € 460 met dank aan vaste donateurs.

U begrijpt dat dit voor ons een zeer tegenvallende situatie is. Je wilt wel helpen, maar je kunt niet. Daardoor kunnen we niet op de smeekbede van Vilma Ḉela, om geld voor eten, ingaan.

Wat we nodig hebben is ca 5000-7000 euro om de bestaande families te blijven onderhouden. Hierbij gaat het om alleenstaande moeders met kinderen, en oudere alleenstaanden. In totaal 30 families met structurele honger! Zij krijgen dan voorlopig een pakket van € 30 per maand. In de zomer kunnen ze dan een tuintje bewerken, zodat daar in het najaar enige opbrengst van komt. Door de opbrengst hiervan, wordt er ook wel weer hulp gegeven door buren voor de flatbewoners, die geen eigen grond hebben.

Vertel ook familie en vrienden wat we als SWAV aan het doen zijn. We laten dit toch niet gebeuren?

Alle beetjes helpen. ELKE DRUPPEL TELT…..

IBAN : NL58RBRB0778160343 T.N.V. Stichting Werkgroep Albanië Vriezenveen

Met vriendelijke groeten,

Henk de Lange

Voorzitter SWAV