Nieuws

Open Huis Theologische Vorming Gemeenteleden.

Categories: Activiteiten,Algemeen,Vorming en Toerusting

In  augustus/september 2023 hopen we DV het 21e cursusjaar te beginnen van de Theologische Vorming gemeenteleden. Wij zien graag uit naar gemeenteleden die deze cursus willen volgen.

Hebt u belangstelling en wilt u meer weten uit de bijbel en uw geloof versterken, dan is deze cursus een goede mogelijkheid.

De TVG is een cursus voor mensen die meer willen weten van God, geloof en kerk. Ons uitgangspunt is het geloof dat de Bijbel het Woord van God is. Geïnspireerd door de Heilige Geest, nog altijd actueel in onze tijd. De cursus wil mensen laten groeien in kennis en inzicht. Daarnaast is ons verlangen mensen toe te rusten tot een taak in de gemeente. De cursus biedt ook ruimte om samen met de andere cursisten door te spreken over de onderwerpen.

Een van de tweede jaars cursisten schreef het volgende:

Twijfel je of de cursus TVG wel iets voor jou is? Zelf had ik ook mijn twijfels: past het wel bij me? Heb ik wel voldoende basiskennis? Pas ik wel in de groep? Omdat je de eerste lessen vrijblijvend mocht volgen heb ik toch de stap gezet en nu, twee jaar later ben ik daar nog steeds heel blij mee. Ik kijk altijd weer uit naar de volgende cursusochtend, want het is erg interessant, heel leerzaam en spoort je aan om zelf ook verder onderzoek te doen in de Bijbel en het christelijk geloof. Het geeft je handvaten, achtergronden en kennis op allerlei gebied. Van dogmatiek tot ethiek, kerkgeschiedenis en pastoraat. Ik vind het ook prettig dat elk vak door een andere docent gegeven wordt, dat houdt je scherp en biedt inzichten vanuit meerdere invalshoeken. Onze groep cursisten is erg gevarieerd, qua leeftijd, maar ook de achtergronden zijn allemaal verschillend. We staan echter allemaal open voor elkaar, alles kan besproken worden wat prachtige gesprekken oplevert. Zo zie je maar, genoeg redenen om deze cursus te gaan volgen! Twijfel dus niet langer, maar meld je aan. Je bent van harte welkom.

 De cursus wordt gehouden om de veertien dagen van eind augustus tot eind maart. De locatie is hervormd centrum Sion, Johannes Vermeerstraat 2 in Rijssen.  De lessen beginnen om 09.00 uur, met een pauze van 10.00 tot 10.15 uur en sluiten om 12.15 uur. Elke morgen worden er 3 lessen gegeven.

De vakken zijn: Oude en Nieuwe Testament, Kerkgeschiedenis, Dogmatiek, Ethiek, Gemeente opbouw, Pastoraat en Catechetiek.

Heeft het bovenstaande uw aandacht getrokken, en wilt u meer over de cursus weten, dan kunt u gebruik maken om een zaterdag mee te doen met de cursus.

U kunt op zaterdag 11 maart de lessen Gemeenteopbouw, Kerkgeschiedenis en Dogmatiek of op zaterdag 25 maart de lessen Nieuwe Testament, Gemeenteopbouw en Kerkgeschiedenis bij wonen. U bent van harte welkom. Neem eens een kijkje voor een indruk en onderga de sfeer. Misschien helpt zo’n bezoekje bij het nemen van een beslissing om aan de cursus deel te nemen.

Vanzelfsprekend kunt u deze ochtend ook alle gewenste inlichtingen krijgen. Voor inlichtingen kunt u ook terecht bij de cursusleider Ds. K.A. Hazeleger, tel. 0546-625223; email: k.a.hazeleger@hetnet.nl of bij de secretaresse mevrouw Ria Harbers, tel 06 20581532; email tvgrijssen@gmail.com .

Bij deelname aan een van de open dagen graag een berichtje naar de secretaresse.