Nieuws

Open lucht dienst Cross Over

Categories: Activiteiten,Algemeen,Gemeente

Dankbaar zien we terug op de gecombineerde VBW en Cross Over-dienst, die we begin augustus hadden. Tijdens de bijbehorende fietspuzzeltocht merkten we hoe fijn jong en oud (ondanks de warmte) het vinden om elkaar weer te ontmoeten, bij te kletsen etc. Dat is voor ons als Cross Over de reden om, in goede samenwerking met de gemeente, open lucht diensten te gaan organiseren.

Dat vraagt heel wat voorbereiding en flexibiliteit van ons allemaal en resulteert in een behoorlijk draaiboek, maar als alles goed verloopt kunnen we als PKN gemeente wellicht vaker in de open lucht samenkomen.

Op 13 september a.s. hopen we elkaar daarom te ontmoeten op het plein bij Stjaavelin. Spreker zal zijn: Bert Boer. Hij is al eerder in onze diensten te gast geweest en gaat nu spreken over het thema ‘De Geest maakt vrij’. Wij zorgen voor een leuke aan­kleding van het plein, een goede band, de spreker, een kinderprogramma, koffie, thee en ranja. De inloop (ook met drinken) begint vanaf 11.00 uur. Dit om de aanloop van mensen naar het plein een beetje te spreiden. Om 11:30 uur hopen we met de dienst te starten. De dienst duurt een uur.

Om deze samenkomst in goede banen te leiden volgen hierbij alvast wat instructies:

  • U mag alleen komen als u geen covid-klachten hebt.
  • Parkeren van de auto kan op het terrein van de Jumbo, fietsen kunt u aan de flame-kant kwijt (bij tandarts Tandwiel). Lopend komen mag natuurlijk ook.
  • Vanaf daar wordt u opgevangen en verder begeleid. Volg de instructies van de stewards op.
  • Aanmelding vooraf is niet nodig. wel dient u zich bij aankomst in te schrijven. In de wachtrij graag 1,5 meter afstand houden.
  • Er zijn stoelen beschikbaar, maar neem gerust een eigen stoel mee.
  • Klets gezellig met de mensen om u heen, maar houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Wij denken ong. 200 personen toe te kunnen laten op het plein. Vol is dus vol.
  • Volg na afloop van de dienst de looppaden om naar de uitgang te gaan of naar de plek met statafels waar nog gelegenheid is om even na te praten over de dienst/elkaar te ontmoeten en wat te drinken met elkaar. Ook daar geldt de 1.5 meter afstand regel.
  • De kinderen volgen een nevendienstprogramma in een lokaal/binnenpleintje van Stjaavelin. Kinderen kunnen tijdens de dienst via de aangegeven routes naar voren lopen.

Voor het organiseren van deze open lucht dienst hebben we nog vrijwilligers nodig die hun steentje bij willen dragen. Ben jij zo iemand meld je dan aan bij Karen Zwijze-Koning (06 10719601). We hopen op een hele mooie dienst met elkaar waarbij we mogen zingen in de buitenlucht en openlijk met elkaar mogen spreken over de dingen van Hem.