Nieuws

Orgaandonatie; Als lichamen kwetsbaar zijn.

Categories: Activiteiten,Vorming en Toerusting

Op woensdag 15 januari 2020 vind er weer vorming en toerusting voor heel de gemeente plaats. Met dit keer als onderwerp: Orgaandonatie: Als lichamen kwetsbaar zijn.

De onderstaande uitnodiging is geschreven door de spreker/begeleider van de avond, Ds. Yorick Breemes.

In grote lijnen hoop ik u / jullie deze avond drie dingen mee te geven. In de eerste plaats hoe de weg van orgaandonatie loopt van patiënt tot ontvanger. In de tweede plaats dat er zicht komt op de huidige ontwikkelingen in het Nederlands orgaandonatie debat. Met natuurlijk de vragen rond het Nieuwe Donorregister dat in juni 2020 ingaat. Tot slot wil ik het natuurlijk hebben over geloof en orgaandonatie. Hoe gaan christenen om met orgaandonatie? Waarom zou je vanuit het geloof wel of niet donor zijn? welke lijnen kunnen we trekken uit Gods Woord?

Trouwens, dat ik lezingen geef over orgaandonatie heeft alles te maken met Vriezenveen, maar hoe dat zit, dat vertel ik 15 januari wel. Dus zijn er vragen met betrekking tot orgaandonatie waar u van denkt: “ik hoop dat die besproken zullen worden!” meld u dan bij de commissie en zij zorgen dat de vragen bij mij terecht komen! We hopen natuurlijk op een mooie opkomst!

Ds. Yorick Breemes, Gereformeerde Kerk Hollandscheveld, Nieuwlande-Geesburg Uw vragen kunt u sturen naar vormingtoerustingvriezenveen@gmail.com

De bijeenkomst zal zijn in het CCK2 op woensdag 15 januari om 19.30