Nieuws

Passion concert op vrijdag 17 maart 2023

Categories: Activiteiten,Algemeen

Op vrijdagavond 17 maart 2023 vindt er een Passion concert plaats in de kerk van de Hervormde Gemeente in Daarle. Dit concert wordt georganiseerd door de Evangelisatiecommissie van de beide kerken in Daarle aangevuld met een aantal vrijwilligers uit Daarle. De groep Chapter4 zal optreden. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.30 uur.
Het Passion concert is onderdeel van The Passion 40daagse vanuit Zingen in de Kerk (PKN). In de aanloop naar de landelijke Passion op Witte donderdag willen we samen stil staan bij het lijden van Jezus. Dit jaar is het thema: Uit Liefde voor jou. Deze woorden laten zien dat je voor iemand van betekenis wilt zijn. Jezus heeft ons laten zien hoe je dat kunt doen. Hij gaf zijn tijd, zijn aandacht en zelfs zijn leven uit liefde voor mensen. In de Veertigdagentijd geven we Zijn liefde door: aan mensen dichtbij en ver weg. Een replica van het Passionkruis zal voor de kerk staan.
De groep Chapter4 bestaat uit vier mannen die de boodschap van liefde en hoop brengen. Dat is waar Chapter4 voor staat en wat ze inmiddels sinds 2019 doen. Ze zijn een Nederlandse vocal group die eigentijdse muziek in een uniek jasje giet. Tijdens hun optreden zingen ze Nederlandstalige en Engelstalige nummers, waarbij ze hopen je te inspireren door teksten die je raken en het delen van anekdotes die dichtbij kunnen komen.
Tijdens het concert zal er gecollecteerd worden voor het project Moldavie van Kerk in Aktie (PKN). Door de economische situatie zien veel mensen in Moldavië geen andere mogelijkheid dan voor korte of langere tijd in het buitenland te gaan werken. Dat betekent dat veel kinderen en ouderen alleen achterblijven. Hoewel kerken maar weinig geld en vrijwilligers hebben, willen zij er voor deze kinderen en ouderen zijn. Moldovan Christian Aid (MCA) ondersteunt kerkelijke gemeenten bij hun diaconale initiatieven en traint jongeren zodat zij ouderen kunnen helpen. Iedereen is hartelijk welkom bij dit Passion concert.

Je dient vooraf een toegangskaart te reserveren via: https://zingenindekerk.nl/evenementen/chapter4-daarle/ De kosten van dit concert bedragen: volwassenen € 10,00 per persoon en kinderen € 5,00 per persoon. Bij de ingang wordt gecontroleerd op de kaarten. Reageer snel want, vol is vol. Na afloop van het concert is iedereen hartelijk welkom bij café ‘n Tip, tegenover de kerk. Hier is het mogelijk elkaar te ontmoeten en na te praten. De kosten van drinken/versnaperingen zijn voor eigen rekening.