Nieuws

Uitbreiding inleverdepot Manna bij De Akker

Categories: Activiteiten,Diaconie

De inzameling van Voedselbank MANNA bij De Akker verloopt zeer succesvol en heeft geleid tot een aantal uitbreidingen in dienstverlening.

Op de 1e zondag van de maand is het een goed gebruik  bij diverse kerken om lang houdbare levensmiddelen in te leveren rondom de kerkdienst ten bate van voedselbank Manna in de bekende blauwe MANNA kratten . Een aanzienlijk deel – CA 10 %- van de uitgaven van Manna werd zo eenvoudig en direct gedekt, mede dankzij aanvullende acties rondom de kerkelijke feestdagen. Helaas lukte deze actie bij de digitale kerkdiensten in de afgelopen maanden maart en april i.v.m. de CORONA crisis niet meer en wordt dit ook de komende maanden lastig. Manna heeft extra hulp juist nu nodig, omdat hele andere groepen uit de samenleving dan gebruikelijk, zoals bij voorbeeld ondernemers en ZZP-ers, het steeds moeilijker krijgen en meer aankloppen voor hulp.

Boekenhuis De Akker heeft i.v.m. deze crisis haar openingstijden beperkt tot de middag tijdens werkdagen van 13.30-17.30 en op zaterdag van 10-17.00 uur, onder strikte richtlijnen volgens de voorschriften van RIVM. Voedselbank Manna en De Akker hebben gezocht naar mogelijkheden tot samenwerking. Sinds eind april worden er weer langer houdbare levensmiddelen ingeleverd in de bekende blauwe MANNA kratten, nu onder de etalage en naast de ingang van De Akker, Westeinde 305. Gelukkig komen er van diverse kanten positieve reacties en zijn er in anderhalve week ruim 30 kratten gevuld en uitgedeeld! Dat betekent dat de achterstand nu is teruggebracht tot anderhalve maand. De naaste buur- supermarkt van De Akker heeft speciale kortingen voor diverse van bovengenoemde producten en een speciaal ingerichte hoek.Doet u mee en helpt u Voedselbank Manna de Corona crisis door?

Lever dan op werkdagen ‘s middags en op de hele zaterdag bij voorkeur een van de volgende producten aan bij de Akker, Westeinde 305 : Koffie · Suiker · Koffiemelk · Houdbare melk · Boter / margarine / braadvet · Jam / hagelslag / chocopasta · Beschuit / Ontbijtkoek · Pannenkoekenmix · Soep, verschillende smaken · Aardappelpuree · Blik / pot groente · Appelmoes · Ingeblikt vlees / vis · Rijst · Macaroni · Spaghetti · Bami · Mix voor macaroni/spaghetti/nasi/bami · Ragout ( blik ) · Zilveruitjes / augurken · Wasmiddelen voor witte en bonte was · Verzorgingsproducten zoals shampoo en douchegel// Hartelijk welkom namens Manna bij en in de Akker, voor het ontvangen van geestelijk voedsel en het inleveren van fysiek voedsel. Graag de deur vrijhouden voor andere klanten. Geld overmaken kan natuurlijk ook via de diaconie of rechtstreeks naar NL80RABO 0148768679 TNV Stichting Manna, Twenterand ovv Corona actie. Aanvullende informatie vindt u op www.akkerboek.nl en www.manna.nu