Nieuws

Stichting Werkgroep Albanië Vriezenveen bouwt een nieuw dak

Categories: Activiteiten,Algemeen

In deze tijd van het jaar strijden veel kleine organisaties om de aandacht en de giften van donateurs en sponsoren.

De Stichting Werkgroep Albanië probeert langs deze weg, het werk wat gedaan wordt in Tepelenë Albanië, onder de aandacht te brengen.

In oktober 2021 mocht ik een bezoek brengen aan Tepelenë, om samen met ons contact ter plaatse bij diverse gezinnen een voedselpakket te brengen. Hoe schrijnend is het dan te zien dat er gewoon geen vooruitgang zichtbaar is. Onze hulp is zeer welkom, maar de oorzaak van werkeloosheid en armoede kunnen we niet oplossen.

In de loop van de week hebben we ook samen meerdere huizen bekeken waarin de gezinnen wonen. Er zijn zoveel bouwvallen opgetrokken voor diverse gezinnen, dat je bijna niet weet waar je beginnen moet. Ook zie je meerdere gezinnen in één woning van  25-30 m2.

Na overleg met onze zzp’er Arti, hebben we besloten om een woning te voorzien van een nieuw dak, en een slaapruimte met afgesloten toilet voor de kinderen. Hiermee is op 27 oktober gestart.

Deze familie leeft/slaapt in 1 ruimte van 20 m2 en een ruimte van 6 m2 met golfplaten dak waar het kookgedeelte is en het toilet zich bevindt. Voor de deur van de ingang hangt alleen een zwaar kleed, er zit geen deur in. Het gezin bestaat uit man-vrouw en 2 kinderen in de leeftijd van 4 en 7. Er is geen aparte slaapkamer voor de kinderen.

Op de website van de Stichting Werkgroep Albanië kunt u via de foto’s de voortgang volgen. Voor de kerst hoopt Arti het dak te plaatsen.

Om de voedselpakketten en ook toekomstige projecten te kunnen realiseren hebben wij uw steun hard nodig.

Op 16 januari 2022 is de collecte van de diaconie speciaal voor de Stichting Werkgroep Albanië.

Vermeld dan bij uw diaconie gift : ‘Albanië’

 

U kunt uw gift of vaste donatie ook overmaken op rekening NL58 RBRBR 0778 160 343

Mogen wij op uw steun rekenen?

Namens de Stichting Werkgroep Albanië alvast bedankt.

Henk de Lange

Voorzitter