Nieuws

Uitnodiging ouderavond Social Media

Categories: Activiteiten,Vorming en Toerusting

Social Media is een razendsnel gebeuren, waar je vast als ouder de nodige vragen over hebt. Vanuit verschillende hoeken kreeg ik de vraag om voor ouders en vrijwilligers voorlichtingen te geven over wat Social Media nou eigenlijk is? Waarom pubers Social Media zo interessant vinden? Wat halen ze eruit? Wat kan ik als ouder doen om mijn kind sociale vaardigheden aan te leren?

Dat is de reden dat ik samen met Marije Perik van Waypoint Twenterand om tafel heb gezeten. Samen hebben we gekeken wat wij jullie over het puberbrein, over Social Media, over communicatie onderling en over de Bijbel en Social Media kunnen uitleggen.

Wij nodigen iedereen die geïnteresseerd is uit voor 2 avonden:

  • Maandag 11 november. Thema: Wat is Social Media?

We kijken dan naar de verschillende Social Media, we kijken naar het puberbrein, wat vinden jongeren zo interessant aan Social Media en wat kan jij als ouder/vrijwilliger doen om goed te communiceren met je kind.

  • Dinsdag 26 november. Thema: De Bijbel en Social Media?

Er zijn veel invloeden van buitenaf die voor pubers interessant zijn, maar ook gevaarlijk kunnen zijn. Hoe kan je daar als ouder inzicht in krijgen, wat kan je daaraan doen? We kijken met elkaar wat er vanuit de Bijbel gezegd wordt over ons en wat ons kan helpen in de opvoeding met Social Media.

Wees allen van harte welkom op één of twee van deze avonden! Je hoeft je niet op te geven en deelname is gratis. We zien jullie dan!

Groeten Marije Perik en Rianka Bekendam