Van Pesach naar Pasen 4 april

Categorieën: Activiteiten,Vorming en Toerusting

BOEIENDE AVOND MET HELEEN BÉNARD IN DAARLERVEEN

Op donderdag 4 april is er in Daarlerveen een avond met Heleen Bénard, werkzaam bij Stichting Christenen voor Israël. De evangelisatiecommissie van “De Kruiskerk” en “De Schoof” organiseren deze regionale avond. Het onderwerp waarover zij spreekt is “Van Pesach naar Pasen”. De bijeenkomst vindt plaats in “De Schoof”, Brugstraat 10 in Daarlerveen. Aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis. Wel is er een collecte!

De zaal is open vanaf 19.00 uur en vooraf is er koffie en thee met iets lekkers in de stijl van Pesach.

Er zijn ook Israël producten te koop, er is een boekentafel over Pesach en er zijn zelfgemaakte kaarten voor een goed doel in Israël. Ook zingen we een paar liederen onder begeleiding van gitaar.

Van Pesach naar Pasen

Heleen Bénard: “De avond gaat over Pesach, vanaf het begin van de kerkgeschiedenis, naar het Paasfeest zoals christenen het nu vieren. Christenen tonen groeiende interesse voor de seideravond, de uitvoerige liturgie van de vooravond van Pesach. Jezus vierde de seideravond met zijn discipelen aan de vooravond van Zijn lijden en sterven. En het was tijdens de seideravond dat Hij het ongezuurde brood brak, de matse, en de beker doorgaf aan zijn discipelen.”

We hopen – net als destijds toen we het Poerimfeest hebben gehouden in Daarlerveen – weer velen te mogen ontmoeten. Welkom bij ‘Van Pesach tot Pasen’.