Versoepeling corona maatregelen

Categories: Algemeen

Per zondag 26 september kunnen we de coronamaatregelen voor de kerkdiensten binnen onze gemeente versoepelen, binnen de kaders die worden aangegeven door de overheid en de landelijke PKN.

De basisregel van 1.5 meter afstand houden vervalt, maar er blijft wel het advies om gepaste afstand te houden. Verder gelden er nog steeds regels voor de ventilatie van het gebouw die het maximum aantal kerkgangers helaas beperken.

Dit houdt het volgende in:

• Aanmelden voor de kerkdiensten blijft voorlopig wel nodig.
  • Het aantal kerkgangers wordt vergroot, maar er blijft een maximum gelden voor het aantal kerkgangers per kerkgebouw, dit wordt in het reservering systeem aangegeven.
  • Het desinfecteren van de handen bij binnenkomst is niet verplicht, maar naar eigen inzicht.

We willen enerzijds ruimte geven aan meer kerkgangers, maar anderzijds ook rekening houden met gemeenteleden die graag naar de kerk willen, maar (voorlopig) nog wél onderling afstand willen houden. Daarom is er besloten om de toegang tot de kerkdiensten met ingang van komende zondag op de volgende manier te regelen:

• In de rechterhelft van de kerk hoeft geen onderlinge afstand meer te worden gehouden.
  • In de linkerhelft van de kerk blijft men wel onderlinge afstand van 1.5 meter houden. Bij de ingang van de kerk zal worden aangegeven hoe men op een veilige manier naar deze zitplaatsen kan lopen.

Op deze manier kan iedere kerkganger voor zichzelf beslissen om naar de kerk te gaan op de manier die hij/zij zelf verantwoord vindt. Hierbij roepen we iedereen op om de keuze van de ander te respecteren, en onderlinge afstand te houden van de andere gemeenteleden die dit (nog) wel wensen.

Deze maatregelen blijven vooralsnog gelden tot 1 november.