VERSOEPELING CORONA MAATREGELEN

Categories: Algemeen,Algemene Kerkenraad,Wijk Next,Wijk-Midden,Wijk-Oost,Wijk-West,Wijk-Zuid

De landelijke PKN heeft deze week de corona richtlijnen voor plaatselijke kerken versoepeld. De volledige tekst is te vinden op de website van de PKN: www.protestantsekerk.nl/nieuws/vanaf-5-juni-meer-mensen-welkom-in-kerkdienst/

. We sluiten met de Hervormde Gemeente Vriezenveen hierbij aan. De belangrijkste punten zijn hieronder samengevat.

Aantal kerkgangers
Met ingang van zondag 6 juni weer een groter aantal kerkgangers mogen verwelkomen in onze kerkgebouwen.

• Grote Kerk: 150 personen
  • Westerkerk: 90 personen
  • Aakerk: 60 personen
  • Pollenkerk: 60 personen
  • CCK2 / Cross-Over: 60 personen

Let op: De regel van 1.5 meter afstand blijft wel gehandhaafd, evenals alle andere maatregelen zoals: vooraf reserveren, mondkapje gebruiken, handen ontsmetten, koster wijst plaats aan, etc.

Zingen
Het is toegestaan om gezamenlijk te zingen, maar wel met beperkingen. Er mogen er maximaal 2 coupletten gezamenlijk worden gezongen, aan het einde van de kerkdienst. Bovendien moet dit zingen ingetogen gebeuren, op praat-niveau, helaas mag er nog niet uit volle borst worden gezongen. Voorlopig blijven we dus ook gebruik maken van de 4 voorzangers en/of het afspelen van liederen via de geluidsinstallatie.

Jeugdwerk
Het jeugdwerk kan weer verder worden uitgebreid. WijkNext zal zelf communiceren welk onderdelen van het jeugdwerk weer worden opgestart.

Vergaderingen
Alleen de noodzakelijke vergaderingen mogen plaatsvinden. Hiervoor gelden dezelfde richtlijnen die de rijksoverheid hanteert. Reserveren van zalen of vergaderruimtes moet via het kerkelijk bureau, dit in verband met het plannen van de verplichte schoonmaak.