Nieuws

Zangdienst Grote Kerk 5 februari 2023

Categories: Activiteiten,Algemeen

De Zangdienstcommissie kijkt alvast vooruit naar de invulling van de zangdiensten in 2023.
Op zondagavond 5 februari 2023 zal een groep koorleden van de Choir Company invulling geven aan een zangdienst van Wijk West die dan gehouden wordt in de Grote Kerk.
Onder leiding van Maarten Wassink, niet onbekend als oud-Vriezenvener, wordt een zogenaamde Sunday Celebration georganiseerd. In het kort houdt dit in dat je ’s middags bij elkaar komt om enkele liederen te oefenen en deze ’s avonds tijdens een dienst zingt.

Tijdens Corona, toen alles stilviel en er niet meer gezongen kon worden in kerken of tijdens concerten, is er binnen de Choir Company een online platform ontstaan om door de muziek met elkaar verbonden te blijven en de passie voor het zingen tot eer van God samen te kunnen blijven delen. Het is een plek waar enthousiaste zangers en zangeressen uit heel Nederland elkaar ontmoeten. Bij de Choir Company zingen we ons geloof en iedereen die van zingen houdt kan lid worden. Het platform heet Praise Community en er is van alles te beleven:
Zangoefeningen, informatie over projecten, inspiratiemomenten, gebedsgroep enz.

Er kwamen ook nieuwe liederen en, om te oefenen, waren er tijdens de lockdown online repetities. Het idee is om tijdens ‘gewone kerk- en zangdiensten’ in het land, deze liederen te zingen, als bijdrage aan de samenkomst: eenvoudig samen zingen rond de piano, tot eer van God. Daarnaast is er veel samenzang, bemoediging en lezen we uit de Bijbel.

5 februari lijkt nog ver, maar misschien is het wel handig om de datum alvast in je agenda te noteren. Het leuke is namelijk dat ook zangers en zangeressen die geen lid zijn van de Praise Community zich aan kunnen melden. Er is veel zangtalent in Vriezenveen dus we hopen dat veel mensen zich gaan opgeven. Van harte welkom!

Hoe de zangdienst er precies uit gaat zien wordt nog verder ingevuld, maar aanmelden kan alvast via deze link:

https://checkout.choircompany.nl/checkout/choir-sunday-celebration-vriezenveen-5-2-2023

Deelname: € 12.50 p.p. Op 5 februari wordt er vanaf 14:30 uur gerepeteerd.
Luister je liever? Dan ben je als toehoorder ook heel erg welkom, dus houd 5 februari alvast vrij.
Meer informatie volgt in de volgende Kerkbode.

Wil je meer weten over de Choir Company kijk dan op de website: https://www.choircompany.nl
Heb je vragen over de zangdienst mail of bel dan met ondergetekende, een enthousiast lid van de Praise Community.

 

Een muzikale groet,

Namens de Zangdienstcommissie
Gineke Minkjan
M: 06 37454234
E: ginekeminkjan@hotmail.com