Nieuws

De Maand van de Bijbel ook bij De Akker in Vriezenveen 28 januari t/m 28 februari 2024

Categories: Algemeen

De Bijbel – het meest verkochte boek ter wereld – is al eeuwenlang een onophoudelijke en onvoorstelbaar rijke inspiratiebron voor talloos veel mensen en daarmee van onschatbare waarde voor onze cultuur. Tijdens de Maand van de Bijbel zetten we deze inspirerende bestseller op de agenda om er samen in te duiken, eruit te lezen en verhalen en ervaringen met elkaar te delen.

Van 28 januari tot en met 28 februari 2024 is de vijfde editie van de Maand van de Bijbel. De Bijbel – het meest bekende en meest gelezen boek ter wereld – staat in deze periode jaarlijks in de schijnwerpers.

De Maand van de Bijbel wordt georganiseerd op initiatief van uitgeverij Jongbloed Media en Adveniat, in samenwerking met de Byblos-boekhandels, KRO-NRCV, EO, Elisabeth, Friesch Dagblad, Internationale Bijbelbond, KokBoekencentrum, het Nederlands Dagblad, het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap, Skandalon, de Bijbelvereniging, de Protestantse Kerk Nederland, Bible League, het Katholiek Nieuwsblad, Stichting Herziene Statenvertaling, de Katholieke Bijbelstichting, Weetwatjegelooft.nl en Kwintessens, met de bedoeling ook andere mensen en organisaties in beweging te krijgen om aandacht te genereren voor dit Boek der Boeken.

Het essay wordt dit jaar geschreven door Andries Knevel en Leo Fijen. Als bekende tv-persoonlijkheden en doorgewinterde kerkgangers toeren zij door het land met hun lezingen. Ze spreken met jong en oud over de toekomst van kerk en geloof en komen talrijke vernieuwende initiatieven tegen. Juist aan de basis, bij vrijwilligers, bij groepen als studentenverenigingen en waar men oog heeft voor elkaar, daar vinden zij geloof.

In deze briefwisseling lees je hoe beide mannen – de een katholiek, de ander protestant – nadenken over een hoopvolle toekomst voor de kerk. De briefschrijvers vertellen elkaar openhartig over hoe zij blijven volhouden en hoe de bijbel hen daarbij inspireert.

Het is de wens van de organisatoren dat door heel het land een vuur wordt aangewakkerd om te participeren en samen van de inspiratie te proeven en plezier te beleven met de Bijbel