Jeugdwerk/Reflection

Leef je geloof!

Het is onze wens om de jongste gemeenteleden vanaf het prille begin mee te nemen in een ontwikkelingsproces van ‘discipel’ (leerling) zijn. Zij leren hun geloof niet alleen te béleven, maar ook te léven! We helpen kinderen en jongeren:

  • BOUWEN aan kennis en verantwoordelijkheid
  • ONTDEKKEN van identiteit in Christus
  • ONTWIKKELEN van passie voor het evangelie

Zo leren zij te gáán en te stáán voor Jezus Christus!

Om deze beweging op gang te krijgen starten we bij onszelf. Vergelijk het met het werpen van een steen in het water: van binnen naar buiten ontstaan cirkels. We kiezen voor de volgende ringen als focus voor de ontwikkeling van discipelschap:

  • Binnenste cirkel: jeugd-ambtsdragers
  • Tweede cirkel: jeugdwerk vrijwilligers
  • Derde cirkel: kinderen en jongeren

Uitleg logo

Next, een nieuwe stap in het gemeente zijn, een nieuwe stap in het jongerenwerk. Achter dit logo zit een symboliek dat de basis is geweest voor het logo. De symboliek: de paarse vlakken hebben iets vooruitstrevends, er zit beweging in, een energie die alleen jongeren hebben. Ook lijkt het op een boemerang, dit doet denken aan de gelijkenis van de zaaier. Wat je zaait ontvang je terug. Een doel dat je veelal hebt met jongerenwerk. De Next is speels opgezet omdat het over jongeren gaat en de ‘t’ is een kruis om het christelijke imago te laten zien. Verder is de cirkel in het midden geen cirkel. Dit omdat niemand perfect is en we zijn mogen wie we zijn. De kleuren zijn in de stijl van Hervormd Vriezenveen. Dit om de binding en eenheid te laten zien binnen onze gemeente.

 

Het is visie van Reflection om jeugd van 4 t/m 24 jaar God en elkaar (beter) te laten leren kennen, op een ontspannen en creatieve manier.

Wij willen ons graag aan je voorstellen. Als je op onze naam klikt, kun je meer over ons lezen.

Jongerenwerker:

Rianka Bekendam

 

Rianka Bekendam (jongerenwerker)

Hallo allemaal,

Mijn naam is Rianka Bekendam (29) en ik ben sinds 2016 jongerenwerker binnen Wijk Next. Wat is het een prachtbaan en wat ben ik ontzettend dankbaar dat ik op verschillende plekken mag werken met Jezus én getuigen van Hem! Ik ben God dankbaar dat Hij mij een mooie opdracht heeft gegeven. Als jullie deze opdracht mij een aantal jaren geleden verteld hadden, had ik hard gelachen en deze opdracht nooit geloofd! Maar toch is het gebeurd en heeft God mij een duidelijke weg gewezen. Zonder God kan ik mij geen leven voorstellen: Hij helpt mij, Hij geeft mij kracht en Hij geeft mij een enorme passie om Zijn liefde uit te delen. Betekent dat mijn leven dan altijd even gemakkelijk verloopt? Nee, dat zeker niet, maar ik weet zeker: God is erbij, altijd!

In mijn werk hier in Vriezenveen heb ik verschillende functies. Allereerst werk ik in het open jeugdwerk. Dit betekent dat ik voor alle jongeren binnen én buiten de kerk in Vriezenveen een jongerenwerker ben. Ik ben meerdere middagen en avonden in de week aanwezig in de jongereninloop Flame. Hier kan je gezellig binnen wandelen om te kletsen, om wat te drinken, huiswerk te maken of om bijvoorbeeld een potje te poolen. Ik ben er ook voor je als je vragen hebt over je schooltaken, familieomstandigheden, worstelingen en alle vragen die je maar bezig kunnen houden in het leven. Als het niet zo goed gaat met je, wil ik je helpen om te kijken wat jij nodig hebt en jou hierin ondersteunen. Daarnaast houd ik van gezelligheid, dus een avond lachen en spelletjes spelen zit er altijd in!

Ook mag ik het jeugdwerk binnen de kerk organiseren en aansturen. Ik ben ontzettend enthousiast over alle vrijwilligers die zich elke week opnieuw inzetten om het evangelie aan jullie te vertellen. Jullie weten inmiddels ook dat ik ontzettend houd van het contact met jullie (kinderen en jongeren). Ik geniet ervan om een avond mee te draaien met clubs, met jullie op te trekken en jullie steeds beter te leren kennen. En bovenal om samen met jullie op weg te gaan op zoek naar Jezus. Om dan met elkaar, samen met Jezus, die weg te ontdekken en te volgen. Want ik weet zeker: die weg is nog mooier!!

Als je het leuk vind om een keer te kletsen, kennis te maken of ideeën hebt voor het jeugdwerk, laat het mij dan weten! Ook als je ondersteuning of begeleiding nodig hebt, kan je me altijd berichten! Laat het me horen, je bent altijd welkom!! Je kunt mij appen of bellen op 0615673162 of mailen naar: flame@hervormdvriezenveen.nl

Jeugdouderling wijk oost:

Niels Koerssen

Hallo allemaal,

Mijn naam is Niels Koerssen, sinds 2016 jeugdouderling in wijk Oost. Vroeger mocht ik deelnemen aan het jeugdwerk binnen de kerk: daar heb ik mooie tijden beleefd en mijn vrienden leren kennen. Nu mag ik zelf aansturen en meedenken hoe we er als gemeente voor onder andere jongeren kunnen zijn in deze tijd.

In het dagelijks leven ben ik ondernemer actief in de staalbouw, samen met mijn vader, broer en een heel goed team van medewerkers. Als ondernemer ben ik veel aan het werk en eigenlijk altijd bezig. Rust vind ik in het geloof dat mij gegeven is. Steeds merk ik hoe waardevol dat is, daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Zowel mijn dagelijks werk als het werk in de kerk kan ik niet doen zonder de leiding van de Heilige Geest. Hij leidt mij. Ik probeer Hem te betrekken in alle beslissingen in het leven, hoewel ik ook wel eens denk: dat kan ik zelf wel! Maar… uiteindelijk mag je erachter komen dat een leven zonder Hem veel minder ‘leven’ is.

Mijn hobby oefen ik uit in de winter: erop uit met de ski’s. De bergen in, omhoog klimmen en met een gids weg van de pistes of juist met een gezellige groep een ’normale’ wintersport… bergen met flink veel sneeuw erop is mijn tweede thuis.

Heb je vragen, wil je meer van mij weten of gewoon eens praten, dan kun je me vinden bij Stjäävelin Junior, zondags in de Pollenkerk of Grote Kerk en per e-mail:niels@koerssen.eu. Ook kun je bellen of appen via 06-38647135. En op de koffie komen kan natuurlijk ook altijd!

Groet, Niels

Johan Teunis

Ik ben Johan, getrouwd en vader van twee dochters. Als jeugdouderling houd ik me bezig met van allerlei organisatorische dingen en zet ik me in voor onze gemeente.

De jeugd heeft de toekomst en ik zal mijn best doen om ze met elkaar te verbinden en leren te vertrouwen op de liefde van God.

Jeugdouderlingen wijk midden:

Lisanne Gerrits

Hallo allemaal,

Mijn naam is Lisanne Gerrits, ik ben 29 jaar oud en woon al mijn leven lang in Vriezenveen.
In het dagelijks  leven werk ik als roomservice medewerker in het Medisch Spectrum Enschede op de afdeling neurologie. Ik heb de opleiding de opleiding SAW afgerond aan het alfa college in Hardenberg. In mijn vrijetijd spreek ik graag af met vrienden, ga lekker winkelen of ben in voor een spelletje!

Ik ben sinds  begin 2022 begonnen als jeugdouderling voor wijk midden. Daarnaast ben al 10 jaar (pff ik word oud) vrijwilliger bij de tienerclub “Spirit” elke vrijdagavond om 19:00 uur en heb zelf ook veel van mijn geloof opgebouwd bij het jeugdwerk van onze kerk. Denk aan de tienerclub, Stjaavelin Junior, de JV en de verschillende kerkdiensten binnen onze gemeente.

Ik hoop dat ik nog veel mag gaan betekenen voor de jeugd, want de jeugd heeft de toekomst! En ik hoop dat ik jullie mag helpen om God beter te leren kennen!♡

Voor vragen, opmerkingen of ideeën mag je mij altijd mailen op: lisanne_gerrits@hotmail.com
Wie weet hoor ik van je!

Groetjes,
Lisanne

Robert Zwijze

Hoi!

Ik ben Robert Zwijze. Samen met Lisanne Gerrits ben ik jeugdouderling in wijk midden. Vanuit Wijk Next ben ik contactouderling voor de kindernevendienst. Ik ben getrouwd met Karen en we hebben een zoon (Maarten) en een dochter (Liselotte). Ik werk als ontwerper bij Sensata Technologies in Hengelo. Mijn hobby’s zijn voetbal, lezen en reizen. Naast jeugdouderling ben ik actief in de leiding van de tienerclub. Ik vind het erg leuk om met tieners te werken, omdat ze gezellig zijn en open staan voor nieuwe ideeën. Met hen in gesprek gaan over het geloof in God vind ik mooi en ik hoop dat jongeren door elkaar te ontmoeten, elkaar ook kunnen versterken in hun geloof. Bel of mail gerust als je vragen hebt of als er wat is.

Groetjes Robert Zwijze (tel. 0626726188, r-zwijze@sensata.com)

Jeugdouderlingen wijk west:

Frederik Spenkelink

Hallo, mijn naam is Frederik Spenkelink. Ik ben getrouwd met Erika. We hebben 2 kinderen, Bente en Jochem. In 2022 ben ik (opnieuw) jeugdouderling geworden in Wijk West. Vanuit deze rol hoop ik en voel ik mij geroepen positief bij te kunnen dragen aan onderlinge activiteiten, contacten en de opbouw van Zijn gemeente!

Ik ben geboren en getogen in Rijssen. Met ons gezin kerkten we daar altijd bij de Hervormde Gemeente. Zo is het Christelijk geloof in mijn jeugd dan ook al met de paplepel ingegoten. Inmiddels woon ik alweer 18 jaar in Vriezenveen waar ik me helemaal thuis voel. In het dagelijks leven stuur ik de afdelingen productie en logistiek aan bij SARPI Netherlands te Almelo, waar we gevaarlijk en chemisch afval verwerken en omzetten in nieuwe grondstoffen voor de industrie. In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in met mijn gezin zowel wandelend als op de mountainbike. De verloren calorieën mag ik graag weer aanvullen met eigen gerookte vis en ander lekkers van de BBQ.

Tijdens mijn opleiding als Chemisch Technoloog is het geloof mij steeds meer ‘eigen’ geworden. Juist in een omgeving van wetenschap en techniek met een hoog Darwin gehalte en de oerknal besefte ik me meer en meer hoe eindeloos complex en prachtig alles gemaakt is. Ik kan maar tot 1 conclusie komen: Wij hebben een machtig God die alle kennis en wijsheid ver te boven gaat! En Hij wijst ons ook nog eens de weg naar Hem toe. O.a. via de bijbel, met Jezus als ons grote voorbeeld en de Heilige Geest om ons te ondersteunen en te bemoedigen onderweg!

Heb je vragen? Een voorstel? Ben je het ergens niet mee eens? Behoefte om een keer te sparren? Of wil je gewoon een keertje komen BBQ’en, dan kan je me bellen of appen op 0640372717.

Groetjes Frederik

Lian Veldhuis


 Hi, mijn naam is Lian Veldhuis, ik ben getrouwd met Wiljen en moeder van Max en Nora. Ik ben opgegroeid in het mooie Den Ham en van huis uit meegegaan naar de Hervormde Kerk daar. Wiljen en ik hebben samen een tijd lang in verschillende kerken gekerkt. Ongeveer vijf jaar geleden zijn we neergestreken binnen de Hervormde Kerk in wijk west, waar ik sinds kort samen met Annerike Brink als jeugdouderling aan de slag mag zijn. Ik werk als docent aan Hogeschool Saxion en geef les aan de derde en vierdejaars Social Work binnen de leerlijn Jeugd waar ik tevens coördinator van ben. Ik heb een achtergrond als gezinsbehandelaar en ben nog voor een klein aantal uur verbonden aan JeugdGGZ. Thuis kook ik graag, wandel ik met de hond, doe ik een poging tot hardlopen en boks elke week een uurtje van me af.

In alles is God de basis van mijn bestaan. En weet je, soms voel ik dat, wanneer ik met de hond loop, kijk naar de zon die opkomt, de bloemen, mijn kinderen die groeien, in de liefde van mensen om me heen, in de stilte, in muziek, maar soms voel ik dat ook helemaal niet. Dan is het er even niet. En toch, dwars door dat alles heen is het een vast gegeven, Hij is er altijd bij. Dat geeft rust, het zeker weten dat Hij er is, die keuze elke keer kunnen maken en daarop terugvallen. Ik gun je zo dat jij dat ook hebt.

Wil je er eens over doorpraten, heb je toffe ideeën of wil je meer weten. Ik spreek je graag! Je kan me bellen of appen via 0644383055 of mailen naar lianveldhuis87@gmail.com (en ja, dan verraad ik gelijk mijn geboortejaar 😉)

Jeugdouderlingen wijk zuid:

Erik Souverijn

Hallo,

Ik ben Erik Souverijn en jeugdouderling van Wijk Zuid.

Samen met mijn vrouw Margreet heb ik drie kinderen (Mirthe, Jesse en Lieke)

Geboren en getogen in Vriezenveen vind ik het belangrijk dat de jeugd de mogelijkheid krijgt om zich hier te ontwikkelen, zowel op sociaal als op christelijk niveau. Voor jongensclub Benjamin ben ik contactouderling. Deze club is voor alle jongens van groep 3t/m groep 8. Lekker knutselen, spelen en luisteren naar bijbel verhalen zijn dingen waar we elke vrijdagavond mee bezig zijn. Lijkt jou dat ook leuk dan ben je van harte welkom. Op de website van hervormd Vriezenveen vind je meer informatie. Ook voor Flame ben ik contactouderling. Flame is een plek waar jongeren lekker kunnen chillen, tv kijken, gezellig bijkletsen, internetten en niet te vergeten tafelvoetballen en poolen. Flame is voor iedereen van 12 jaar en ouder en neem gezellig al je vrienden mee. Hopelijk zie ik je een keer in Flame (Stjäävelin) en kunnen we elkaar beter leren kennen. Als je (meer) vragen hebt mag je me altijd mailen, bellen of appen: eriksouverijn@gmail.com of 0612854165.

Jeugddiakenen wijk oost:

Bert Jan Kelder

Mijn naam is Bert Jan Kelder en sinds kort ben ik jeugddiaken voor wijk Oost. Wat de werkzaamheden voor mij als jeugddiaken gaan inhouden kan ik je op het moment van schrijven nog niet helemaal vertellen. Maar… ik hoop de jeugd en jongvolwassenen iets te kunnen laten zien van de liefde van Jezus. Want door een liefdevolle ontmoeting met Hem, kan je hele leven veranderen.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij een waterschap, op de afdeling grondzaken, waar ik me bezig houdt met het beheer van eigendomsgronden, een stukje rentmeesterschap. Een bijbels begrip, waarbij we de verantwoording hebben om goed voor de schepping te zorgen en die te beheren. In zowel werk als privé hoop ik daar iets van uit te dragen. Ik ben iemand die praktisch gericht is en houd van aanpakken. In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in, ben ik aan het tuinieren, vind je mij op de tennisbaan of bij mijn vogels.

Dit is in het kort wie ik ben. Wil je meer weten of heb je vragen, dan mag je altijd contact met mij opnemen via mijn mailadres bertjankelder@hotmail.com of telefoonnummer 06-23331779.

Jeugddiakenen wijk midden:

Mariska Scherphof

Hallo, ik ben Mariska Scherphof-Aalderink. Geboren en getogen Vriezenveense. Ik ben getrouwd met Ard en samen zijn we de ouders van Dirk, Wiljan, Daan en Han. We wonen nu op een mooi plekje in het centrum van Vriezenveen. Onze wijkkerk is de Grote Kerk, en ik ben jeugddiaken voor Wijk Midden. Al sinds mijn tienerjaren ben ik actief binnen het jeugdwerk van Vriezenveen. Als deelnemer, maar ook als leiding. Toen ik in 2016 werd gevraagd als jeugddiaken, moest ik denken aan Micha 6:8: ‘Er is jou mens gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God’ Als jeugddiaken wil ik dit goede overdragen aan de jeugd. Met de andere jeugddiakenen zijn we dit seizoen begonnen om jeugddiaconaat invulling te geven. We gaan de jeugd activeren!

ardenmariska@gmail.com

Jeugddiaken wijk midden

NB

 

Jeugddiakenen wijk zuid:

Carólie Krommendijk

Ik ben Carolie Krommendijk (44 jaar), sinds september 2019 mag ik jeugddiaken zijn in wijk Zuid. Een taak die bij me past! Ik ben getrouwd met Derby en onmeunig gezegend met onze drie kinderen Isa, Fien en Teun! Natuurlijk ben ik ook enorm gezegend met mijn lieve man Der!

Als Ergotherapeut in het dagelijks leven bij de Haere in Vroomshoop, ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden hoe de mens weer beter kan functioneren in zijn leefomgeving. Ik ben een nuchter mens, ik ben gek op sportieve uitdagingen. In oktober 2018 ben ik op reis geweest met de organisatie ARISE naar Vlieland. Om te ontdekken wat voor een plan God met mij heeft. Sindsdien ben ik nog meer op weg geleid door het Woord en de Heilige Geest. Heel graag wil ik mensen in contact brengen met onze lieve Vader. Hij zorgt altijd voor ons! Ik wil graag in de gemeente dienen. Niet teveel vergaderen, maar DOEN! Ik kom graag in contact met mensen, dus ook met jou!

 

Notulist en secretaris:

Lidian van Ginderen

Lidian van Ginderen (notulist en secretaris)

Hai!
Ik ben Lidian van Ginderen (voor sommigen misschien beter bekend als Koerssen) en woon samen met mijn man Thijs in Vriezenveen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij notariskantoor Temmink in Vroomshoop als Secretaresse.

Bij het Algemeen Bestuur van Wijk Next ben ik nu al een tijdje notulist. Inmiddels heb ik ook de rol van Secretaris overgenomen binnen het Dagelijks Bestuur, om zo nog meer betrokken te zijn bij het jeugdwerk. Ik vind het geweldig dat ik mijn talenten kan inzetten voor de gemeente en de jeugd op een manier die bij mij past.

Groetjes Lidian

Dagelijks Bestuur Reflection
Voorzitter:

Ina Bos

Mijn naam is Ina Bos, getrouwd met Couzijn, moeder van Anne-Marèl, Louis, Petran en Christian.

In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als specialist hoogbegaafdheid en als schoolopleider op verschillende basisscholen scholen in Wierden en omgeving. Mijn passie ligt bij het trainen van teams  en bij het ondersteunen van kinderen, studenten en startende leraren in hun ontwikkeling.
In mijn vrije tijd vind ik het belangrijk om in contact te zijn met mijn familie en vrienden, lees ik graag een goed boek of ben ik te vinden in de tuin.

Sinds mei 2022 ben ik voorzitter van wijk Next.
In het jeugdwerk van onze kerkelijke gemeente ben ik geen onbekende. Zelf ben ik als deelnemer betrokken geweest bij de Rankjes, Stjaavelin Junior en de Jeugd Vereniging. Geloven kun je nooit alleen is wat ik daar heb geleerd en ervaren. Daarom ben ik vanaf mijn zestiende zelf gaan bijdragen aan het jeugdwerk door leiding te geven aan Stjaavelin Junior, de kinderoppas, kindernevendienst, Vakantie Bijbel Week en mentorcatechese.

Als voorzitter wil ik graag leiding geven aan een grote groep vrijwilligers die zich met passie inzet voor en verbonden voelt met onze jongeren. Verbinding en relatie zijn daarbij voor mij kernwoorden: Verbonden zijn met God en Zijn Woord, verbonden met elkaar als gemeente, in verbinding staan met de jeugd met als gezamenlijk doel: een levende relatie met God.

Bij deze nieuwe taak weet ik mij afhankelijk van Hem.

Samen met het Algemeen en Dagelijks Bestuur hoop ik dat we jongeren kunnen ondersteunen in actief meedoen in onze kerkelijke gemeenschap: de Kerk dat zijn wij samen, de Kerk dat ben jij!

Wil je met mij doorpraten, heb je tips of adviezen, app of bel mij 06-51419147.

NB

 

Daniël Engberts

Hi allemaal,

Ik ben Daniël Engberts, ik ben 22 jaar oud, en kom uit Vriezenveen. Ik ben in begin 2020 begonnen als penningmeester van Wijk Next. Na mijn HBO studie Accountancy te hebben afgerond heb ik al enige ervaring opgedaan in de financiële wereld. In het dagelijks leven werk ik dan ook als assistent-accountant bij BDO in Hengelo, en volg daarnaast een master Accountancy, met als einddoel de titel van Registeraccountant op mijn naam te kunnen schrijven.

Mijn rol binnen wijk-Next ziet met name toe op de administratieve werkzaamheden, maar waar nodig help ik ook graag mee op andere gebieden! Ik vind het fantastisch om de kennis en ervaring die ik opdoe tijdens mijn werk en studie, in te kunnen zetten voor het geloof. Op deze manier wil ik ook mijn steentje bijdragen aan de groei van de kerk in Vriezenveen.

NB

 Jongerenwerker: Rianka Bekendam

Voorzitter:

Secretaris:
Annemiek Keus

Penningmeester:
Daniël Engberts

Postadres:
Stjäävelin, Krijgerstraat 57
7671 XX Vriezenveen
Email:
next@hervormdvriezenveen.nl

Wij organiseren diverse clubs en activiteiten voor kinderen en jongeren. Hieronder geven wij een overzicht.

(Voor meer info kijk in de menubalk onder ‘activiteiten’.)

Kinderen 0-4 jaar

Kinderoppas


Voor de allerkleinsten is er iedere zondagochtend tijdens de ochtenddiensten kinderoppas in de Grote Kerk, de Westerkerk, de Pollenkerk en de Aakerk. Elke zondag staan een aantal enthousiaste moeders en meiden klaar om jouw kind op te vangen. Voel je welkom!

Kinderen 4-12 jaar

Kindernevendienst


Voor de kinderen van de groepen 1 t/m 8 is er kindernevendienst of Next Door.

Per kerk is het verschillend in welke leeftijd kinderen naar de kindernevendienst mogen. In de Grote Kerk is de kindernevendienst voor kinderen van groep 0 t/m 3, daarnaast is er Bouwsteen voor kinderen van groep 4. In de Westerkerk is er kindernevendienst voor kinderen van groep 0 t/m 4. Daarnaast is er één keer in de maand Next Door voor de kinderen van groep 5 t/m 8. In de Pollenkerk is er kindernevendienst voor kinderen van groep 0 t/m 4 . En in de Aakerk is er kindernevendienst voor kinderen van groep 0 t/m 6.


Kingsclub

Elke derde woensdagmiddag van de maand is er Kingsclub voor alle kids van de basisschool. Groot of klein, jongen, meisje, iedereen is welkom! Samen zingen we liedjes en horen we verhalen uit de Bijbel. Ook poppenkast en een leuk werkje knutselen staan vast op het programma.

Samen maken we zo veel plezier. Kom je ook?

Elke derde woensdagmiddag van de maand, Stjäävelin

14:00 – 15:30 uur

16 november 202221 december 202218 januari 202315 februari 202315 maart 2023

Contactpersoon voor De Kingsclub is Mirna Volkerink. (mirnateunis@hotmail.com)

De Parels


Voor alle anders begaafde kinderen is er een keer in de maand op de woensdagmiddag een gezellige middag. Hier luisteren we samen met de Kingsclub naar een verhaal uit de bijbel, zingen we liedjes en knutselen we een mooi werkje. Ook de poppenkast ontbreekt natuurlijk niet.

Elke derde woensdagmiddag van de maand, Stjäävelin

13:30 – 15:45 uur

Contactpersoon voor De Parels is Jeanette Prins, haar mailadres is: blprins59@gmail.com


Meisjesclub de Rankjes


De Rankjes is speciaal voor alle gezellige meiden van groep 3 t/m 8

van de basisschool. Samen lezen we uit de Bijbel en zingen we liedjes. Het tweede deel van de avond knutselen we iets moois of doen we spelletjes. Neem gezellig al je vriendinnetjes mee!
Groep 3 t/m 6: Maandag- en dinsdagavond, diverse locaties

Groep 7 en 8: maandagavond, Stjäävelin

19:15 – 20:00 uur

Contactpersoon voor Meisjesclub de Rankjes is Ans Goossen, haar mailadres is: g.goossen3@kpnplanet.nl


Jongensclub Benjamin


Jongensclub Benjamin wordt elke vrijdagavond gehouden voor alle jongens van groep 3 t/m 8 van de basisschool. Niet alleen luisteren we samen naar mooie Bijbelverhalen en zingen we liedjes, ook wordt er geknutseld, getimmerd of spelen we een spannend spel.

Vrijdagavond, Stjäävelin

18:30 – 19:45 uur

Contactpersoon voor Jongensclub Benjamin is Rick Fokke, zijn mailadres is: fokkerick@gmail.com


Jeugdclub Mirjam


In de Pollenkerk is er op maandagavond club voor alle kids van groep

3 t/m 8 van de basisschool. Luisteren naar een Bijbelverhaal, mooie liedjes zingen, samen praten en een mooi werkje maken…. Bij Jeugdclub Mirjam is het altijd heel gezellig en maken we samen veel plezier. Jij komt toch ook?

Maandagavond, de Pollenkerk

18:30 tot 19:45 uur

Contactpersoon voor Jeugdclub Mirjam is Willian Hoff, zijn mailadres is: willianhoff@hotmail.com


Kinderclub Aadorp


Elke eerste donderdagavond van de maand is het feest in Aadorp want dan is er club voor alle kids van groep 3 t/m 8 van de basisschool. Elke keer is er een leuke activiteit georganiseerd, samen maken we er een leuke avond van. Jij komt toch ook?

Eerste donderdagavond van de maand in de Aakerk. Albardastraat 14 Aadorp

18:30 – 19:45 uur

Contactpersoon voor de Kinderclub in Aadorp is Gerard Winter; kinderclubhetanker@outlook.com


Vakantiebijbelweek


In de zomervakantie wordt elk jaar op 6 verschillende locaties de vakantiebijbelweek georganiseerd voor alle kids van de basisschool. Samen bijbel lezen, zingen en knutselen maar ook lekker snoepen en samen buiten spelen bij mooi weer. Ook ’s middags zijn er allerlei gezellige activiteiten. Een goed begin van de vakantie!

Contactpersoon voor de Vakantiebijbelweek is Ans Goossen, haar mailadres is: g.goossen3@kpnplanet.nl


Basiscatechese


Voor de kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool wordt er basiscatechisatie gegeven. Dit gebeurt bij gemeenteleden thuis.

Contactpersoon voor de Basiscatechese is Bart Sportel, zijn mailadres is: bartsportel@gmail.com


Kinderpraise


Twee keer per jaar organiseren wij een Kinderpraise in de Grote Kerk. Iedere keer in een ander jasje en met een nieuwe boodschap, zodat het voor alle basisschoolleeftijden leuk is om te komen. De Kinderpraise begint om 18.30 uur zodat de kinderen toch nog (redelijk) op tijd naar bed kunnen.

Het mailadres van de Kinderpraise is: kinderpraisvriezenveen@hotmail.com

Tieners 12-16 jaar

Mentorcatechese

De mentorcatechisatie is bedoeld voor tieners die naar de middelbare school gaan, tot de leeftijd van 16 jaar. Tijdens het winterseizoen komen de jongeren wekelijks bij elkaar op een maandag-, dinsdagavond. Na een plenaire inleiding in de grote zaal van Stjäävelin gaan  de jongeren in groepjes uiteen om onder leiding van een volwassen mentor de behandelde stof te bespreken en verwerken. Daarbij maken we gebruik van beeld en geluid. We beginnen om 19.00 uur en sluiten rond 19.50 uur af.

Na 2 jaren, waarin corona nogal veel plannen heeft gewijzigd, zijn we dit jaar weer op deze gebruikelijke van start gegaan.

Contactpersoon voor de Mentorcatechisatie is Bart Sportel, zijn mailadres is: bartsportel@gmail.com


Catechisatie


Wijk oost heeft catechisatie bij Ds. Prins op verschillende tijden, dagen en locaties.

Anders begaafden catechese


Voor anders begaafden zijn er op verschillende locaties catechisatiegroepen.

Contactpersoon voor de catechisatie is Bart Sportel, zijn mailadres is: bartsportel@gmail.com


Stjaavelin Junior (SJ)


Stjäävelin Junior (SJ) organiseert activiteiten voor jongeren om met elkaar in contact te komen. SJ wil jongeren in een veilige omgeving ontspanning bieden, waarbij we het belangrijk vinden dat je jezelf kunt zijn. De drie kernwoorden van SJ zijn: “Samenzijn, Ontspanning en Vriendschap”.

SJ heeft eens per maand op zaterdagavond een programma. Je mag naar SJ als je tussen de 12 en 16 jaar bent.

Contactpersoon voor de SJ is Niels Koerssen, zijn mailadres is niels@koerssen.eu


Tienerclub


Ben je tussen de 12 en 15 jaar oud en lijkt het je wat om samen met leeftijdsgenootjes op een leuke en ontspannen manier met het geloof bezig te zijn en meer te leren over God?

Dan is de Tienerclub op vrijdagavond wat voor jou! Naast samen praten, maken we ook samen plezier. Er zijn activiteiten zoals schaatsen, zwemmen en koken. En na die tijd gaan we met z’n allen gezellig naar Flame.

Vrijdagavond, Stjäävelin

19:00 – 20:15 uur

Contactpersoon voor de Tienerclub is Niek Zomer, zijn mailadres is: niek_zomer@hotmail.com


Flame-ON


Ben jij ook toe aan een dosis gezelligheid op zaterdagavond? Wij wel! Daarom organiseren we 1x in de maand op zaterdag een gezellige avond voor jeugd van de 13/14 jaar tot ongeveer 17 jaar in Flame. De avond begint om 19.45 we starten met een klein stukje bijbelstudie en daarna kun je vrijblijvend meedoen aan een leuke activiteit! Tussendoor krijg je van ons één keer wat te drinken en wat lekkers. Wil je nog meer drinken dan kun je dat kopen voor de bekende “Flame-prijzen”. Om 22.15 sluiten we af. We vragen geen entree of contributie maar we hebben wel een “vrije gift pot”.

Contactpersoon voor de Flame-ON is Jeannette Smelt, haar mailadres is: jeannettesmelt@gmail.com

Jongeren 16+

Catechisatie


Vanaf 16 jaar stromen de jongeren door naar de reguliere catechisatie. De groepen zijn op verschillende tijden, dagen en locaties.

Ook is het mogelijk belijdeniscatechisatie te volgen. Deze vorm van catechisatie bereidt voor op het afleggen van de openbare geloofsbelijdenis: bewust kiezen voor God en zo heel je hart en leven voor Hem openstellen en bovenal Hem volgen. Belijdeniscatechisatie wordt door de wijkpredikant gegeven. We nemen ruim de tijd tijdens de avonden om samen te werken aan deze mooie keuze die uiteraard niet verplicht is.


Anders begaafden catechese


Voor anders begaafden zijn er op verschillende locaties catechisatiegroepen.

Contactpersoon voor de catechisatie is Bart Sportel, zijn mailadres is: bartsportel@gmail.com


Jeugdvereniging Psalm 119:9 (JV)


De JV is een groep jongeren van 15 jaar en ouder die op zondagavond samenkomen om te discussiëren over het geloof en de Bijbel. Ook worden er Opwekkingsliederen gezongen. In de pauze wordt er natuurlijk een bakje koffie gedronken en bijgekletst. Ook zijn er regelmatig gezellige (ongeplande) avonden. Kom eens langs, de koffie staat klaar!

Zondagavond, Stjaavelin

18:30 – 20:30 uur

Contactpersoon voor de JV is Han Smelt, zijn mailadres is: hanjolan@planet.nl

What's Next 16+

16-20 jaar? Dan is deze informatie voor jou bedoeld! What’s Next 16+ is hét platform binnen onze gemeente van waaruit activiteiten worden opgezet voor én door jullie zelf. We hebben een enthousiast kernteam met vrijwilligers die willen ondersteunen. Ons doel is verbinden en verdiepen door 1 keer per maand een activiteit organiseren. Dit kan b.v. een dropping of escape room zijn, maar ook een bijbelstudie over een door jullie gekozen onderwerp of vraag.

Heb je interesse, wil je eens een keer meekijken of ben je al overtuigd? Haak dan aan door onze Whatsapp groep te joinen via onderstaande QR-code of deze link. Vanuit deze Appgroep word je geïnformeerd, hier kun je ook je vragen en ideeën kwijt.

Voor in je agenda:

Zaterdag 25/2
Zaterdag 25/3
Zaterdag 22/4
Zaterdag 13/5
Zaterdag 10/6
Zaterdag 15/7

 

 

 


Jongerendienst

Elke derde zondag van de maand (juli en augustus niet) is er een Jongerendienst in de Grote Kerk. Deze speciale dienst voor jongeren wordt georganiseerd door de Jongerendienstcommissie. Het doel is jongeren te bereiken door laagdrempelige diensten te organiseren met een duidelijke boodschap, die aansluiten op de belevingswereld van jongeren. Maar ook ouderen mogen natuurlijk komen!

Contactpersonen voor de jongerendiensten zijn Hans Holland (hans.holland96@gmail.com) en Elise Klinkien (eliseklinkien@hotmail.com)


Let's Cloud


Naar Stjäävelin Junior geweest en dan?

Voor jongeren vanaf 16 jaar is er eens in de zoveel tijd op zaterdagavond een superleuke activiteit. Kijk voor informatie, foto’s en meer op de facebook van Let’s Cloud!

Contactpersoon voor Let’s Cloud is Koen Teunis, zijn mailadres is: koen97@hotmail.com


Dabarwerk


Vanuit onze gemeente, samen met de Gereformeerde Kerk van Vriezenveen, doen wij DABARwerk op camping Het Berkenven. Tijdens het pinksterweekend en in de zomervakantie zijn er teams om activiteiten te organiseren en een luisterend oor te bieden voor de campinggasten. Door de aanwezigheid en activiteiten willen we iets laten zien van de liefde die God voor deze wereld heeft. Elk jaar is de commissie op zoek naar jongeren, die bereid zijn om een deel van hun vrije tijd te besteden aan dit stukje werk in Gods Koninkrijk.

Het mailadres van Dabarwerk is: dabarvriezenveen@hotmail.com2018/2019 is een mooi winterwerkseizoen geweest. We hebben veel mogen
doen binnen Wijk Next en zijn hard bezig met het uitrollen van onze
visie over de gemeente.
In het jaarverslag dat u hieronder kunt downloaden en lezen staat
precies beschreven hoe elke club binnen Wijk Next het heeft gehad het
afgelopen jaar.
Heeft u vragen of opmerkingen? Schroom dan niet om ons een berichtje
te doen op next@hervormdvriezenveen.nl!

Groeten,
Het DB

Jaarverslag Wijk Next 2019

Jaarverslag Wijk Next 2020

Jaarverslag Wijk Next 2021

Jaarverslag Wijk Next 2022