Jeugdwerk/Reflection

Leef je geloof!

Het is onze wens om de jongste gemeenteleden vanaf het prille begin mee te nemen in een ontwikkelingsproces van ‘discipel’ (leerling) zijn. Zij leren hun geloof niet alleen te béleven, maar ook te léven! We helpen kinderen en jongeren:

  • BOUWEN aan kennis en verantwoordelijkheid
  • ONTDEKKEN van identiteit in Christus
  • ONTWIKKELEN van passie voor het evangelie

Zo leren zij te gáán en te stáán voor Jezus Christus!

Om deze beweging op gang te krijgen starten we bij onszelf. Vergelijk het met het werpen van een steen in het water: van binnen naar buiten ontstaan cirkels. We kiezen voor de volgende ringen als focus voor de ontwikkeling van discipelschap:

  • Binnenste cirkel: jeugd-ambtsdragers
  • Tweede cirkel: jeugdwerk vrijwilligers
  • Derde cirkel: kinderen en jongeren

Uitleg logo

Next, een nieuwe stap in het gemeente zijn, een nieuwe stap in het jongerenwerk. Achter dit logo zit een symboliek dat de basis is geweest voor het logo. De symboliek: de paarse vlakken hebben iets vooruitstrevends, er zit beweging in, een energie die alleen jongeren hebben. Ook lijkt het op een boemerang, dit doet denken aan de gelijkenis van de zaaier. Wat je zaait ontvang je terug. Een doel dat je veelal hebt met jongerenwerk. De Next is speels opgezet omdat het over jongeren gaat en de ‘t’ is een kruis om het christelijke imago te laten zien. Verder is de cirkel in het midden geen cirkel. Dit omdat niemand perfect is en we zijn mogen wie we zijn. De kleuren zijn in de stijl van Hervormd Vriezenveen. Dit om de binding en eenheid te laten zien binnen onze gemeente.

 

Het is visie van Reflection om jeugd van 4 t/m 24 jaar God en elkaar (beter) te laten leren kennen, op een ontspannen en creatieve manier.

Wij willen ons graag aan je voorstellen. Als je op onze naam klikt, kun je meer over ons lezen.

Jeugdwerkcoördinator:

Gineke Abbes

Hoi! Ik ben Gineke Abbes. Getrouwd met Thomas en samen hebben we 2 dochters, Noëlle en Yanomi.

Sinds 2008 werk ik als Jeugdwerkcoördinator voor Stichting Reflection. Samen met het bestuur, de jeugdouderlingen en alle vrijwilligers laten we Gods liefde zien aan kinderen en jongeren, vertellen we het goede nieuws over Jezus, leren we hen hoe geloof te leven en dagen we hen uit om te kiezen om te leven met God.

Het is mooi om samen met elkaar te zoeken naar mogelijkheden om God steeds beter te leren kennen en ik word er enthousiast van als we meer en meer ontdekken hoe we met elkaar voor en met Hem kunnen leven.

Ik hou ervan om creatief bezig te zijn. Voer graag diepgaande gesprekken. Ik vind het heerlijk om samen met familie te zijn en leuke dingen te doen. Verder ben ik bezig met coaching en het geven van discipelschaptrainingen voor Ywam (youth with a mission). En maak ik af en toe reizen naar het buitenland gericht op onbereikte bevolkingsgroepen.

Heb je vragen, ideeën, behoefte aan een goed gesprek, of nog iets anders wat te maken heeft met het jeugdwerk, neem contact met me op of spreek me een keer aan.
Adres: Krijgerstraat 57, Stjäävelin 7671 XX Vriezenveen
Telefoon: 06 37478297
E-mail:gineke@hervormdvriezenveen.nl

“Forget all reasons why it won’t work and believe the one reason why it will”

Jongerenwerker:

Rianka Bekendam

Hallo allemaal,
Mijn naam is Rianka Bekendam en ik ben 27 jaar oud. Ik ben ontzettend dankbaar en enthousiast dat ik aan het werk mag binnen de Hervormde Gemeente Vriezenveen. Wat een prachtige werkplek en wat geweldig om ieders bewogenheid voor Vriezenveen hier te mogen ervaren! Na mijn hbo opleiding Pedagogiek ben ik in 2016 aan het werk gegaan als jongerenwerker in het open jeugdwerk. Ik geniet van het werk als jongerenwerker, om vrijwilligers te ondersteunen en jongeren te begeleiden in de (soms lastige) levensfasen die ze door moeten. Daarnaast ben ik sinds januari 2019 een aantal uur in het gerichte jeugdwerk aan de slag. Ik heb een grote passie voor onze grote God en voel het verlangen om dit enthousiasme uit te stralen in deze wereld. Ik volg de opleiding Godsdienst-Pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool in Ede en hoop dat ik binnen enkele jaren daarvan het diploma mag behalen en nog meer mag uitstrekken en dienen. Ik vind het prachtig om te zien hoe God in deze gemeente aan het werk is, hoeveel vrijwilligers zich inzetten in het jeugdwerk en hoeveel jongeren er bereikt mogen worden met het Evangelie! Ik hoop jullie te ontmoeten en te spreken.

Jeugdouderling wijk oost:

Niels Koerssen

Hallo allemaal,

Mijn naam is Niels Koerssen, sinds 2016 jeugdouderling in wijk Oost. Vroeger mocht ik deelnemen aan het jeugdwerk binnen de kerk: daar heb ik mooie tijden beleefd en mijn vrienden leren kennen. Nu mag ik zelf aansturen en meedenken hoe we er als gemeente voor onder andere jongeren kunnen zijn in deze tijd.

In het dagelijks leven ben ik ondernemer actief in de staalbouw, samen met mijn vader, broer en een heel goed team van medewerkers. Als ondernemer ben ik veel aan het werk en eigenlijk altijd bezig. Rust vind ik in het geloof dat mij gegeven is. Steeds merk ik hoe waardevol dat is, daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Zowel mijn dagelijks werk als het werk in de kerk kan ik niet doen zonder de leiding van de Heilige Geest. Hij leidt mij. Ik probeer Hem te betrekken in alle beslissingen in het leven, hoewel ik ook wel eens denk: dat kan ik zelf wel! Maar… uiteindelijk mag je erachter komen dat een leven zonder Hem veel minder ‘leven’ is.

Mijn hobby oefen ik uit in de winter: erop uit met de ski’s. De bergen in, omhoog klimmen en met een gids weg van de pistes of juist met een gezellige groep een ’normale’ wintersport… bergen met flink veel sneeuw erop is mijn tweede thuis.

Heb je vragen, wil je meer van mij weten of gewoon eens praten, dan kun je me vinden bij Stjäävelin Junior, zondags in de Pollenkerk of Grote Kerk en per e-mail:niels@koerssen.eu. Ook kun je bellen of appen via 06-38647135. En op de koffie komen kan natuurlijk ook altijd!

Groet, Niels

Jeugdouderlingen wijk midden:

Dannis Timmerman

Hallo! Ik ben Dannis Timmerman, 47 jaar en sinds vorig seizoen jeugdouderling van wijk Midden, samen met Rianne Prinsen. Nieuw in Vriezenveen, maar ik woon al lang in de buurt (Westerhaar en Daarlerveen). Sinds februari 2018 zijn mijn vrouw, Ludie, en ik neergestreken aan de Hammerweg. In het dagelijks leven ben ik op basisschool De Kardoen in Ommen te vinden. Ik heb jaren les gegeven aan diverse groepen, maar sinds een jaar of 10 ben ik directeur.

Ik vind het belangrijk dat kinderen en jonge mensen in aanraking komen met de Here Jezus en mogen ontdekken dat Zijn liefde ook voor hen is. Er kan een hoop gebeuren in je leven; leuke dingen, maar ook moeilijke of verdrietige dingen. Wat er ook gebeurt, we weten 1 ding zeker; Hij is er altijd en overal. Ik ben dankbaar dat ik die mooie boodschap mag meehelpen verspreiden onder de jeugd. Wil je contact met mij, dat kan via dannistimmerman@gmail.com

Groeten, Dannis Timmerman

In mijn dagelijks leven ben ik geen meester meer…

 

 

Jeugdouderlingen wijk west:

Jeugdouderlingen wijk zuid:

Mirna Volkerink

Hoi! ik ben Mirna Volkerink. Samen met Ruth Doortmont ben ik jeugdouderling in wijk Zuid. Vanuit Wijk Next ben ik contactouderling voor club Aadorp, de Kingsclub en de Parels in Vriezenveen.

Ik ben getrouwd met Volkmar en we hebben twee dochters, Salomé & Eden. Verder werk ik als leerkracht op basisschool de Smithoek in Den Ham.

Voordat ik jeugdouderling werd, heb ik binnen Wijk Next/Reflection bij allerlei clubs samengewerkt. Het mooiste hiervan vond ik, het samen met mensen uit de gemeente programma’s voor kinderen en jongeren organiseren en hen te vertellen over de Liefde van Jezus of met hen daarover in gesprek te gaan.
Als jeugdouderling hoop ik de clubleiding te ondersteunen en te inspireren met informatie of voorbeelden uit onze bijeenkomsten.

Voor vragen mag je altijd contact met me opnemen.
mirnateunis@hotmail.com

U roept ons samen als kerk van de Heer,
Verbonden met U en elkaar.
Wij brengen U lof, geven U alle eer:
eendrachtig , veelstemmig en dankbaar.
Jezus is Gastheer en nodigt ons uit:
waar Jezus woont voelt de liefde zich thuis!

Ruth Doortmont

Hallo!

Mijn naam is Ruth Doortmont. Ik ben getrouwd met Brian en samen hebben we drie kinderen. Ik ben werkzaam als technisch oogheelkundig assistente in het ziekenhuis. Daarnaast is mijn grote hobby het bakken van taarten en cupcakes. Ook vind ik het erg leuk om te fotograferen.

Sinds een jaar ben ik nu benoemd als jeugdouderling van wijk zuid. Ik ben contact ouderling van de kinderoppas en de kindernevendienst van de Aakerk.  Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen.

Voor vragen mag je altijd contact met me opnemen: fam.doortmont@gmail.com

Groetjes, Ruth

 

Jeugddiakenen:

Bert Jan Kelder

Mijn naam is Bert Jan Kelder en sinds kort ben ik jeugddiaken voor wijk Oost. Wat de werkzaamheden voor mij als jeugddiaken gaan inhouden kan ik je op het moment van schrijven nog niet helemaal vertellen. Maar… ik hoop de jeugd en jongvolwassenen iets te kunnen laten zien van de liefde van Jezus. Want door een liefdevolle ontmoeting met Hem, kan je hele leven veranderen.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij een waterschap, op de afdeling grondzaken, waar ik me bezig houdt met het beheer van eigendomsgronden, een stukje rentmeesterschap. Een bijbels begrip, waarbij we de verantwoording hebben om goed voor de schepping te zorgen en die te beheren. In zowel werk als privé hoop ik daar iets van uit te dragen. Ik ben iemand die praktisch gericht is en houd van aanpakken. In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in, ben ik aan het tuinieren, vind je mij op de tennisbaan of bij mijn vogels.

Dit is in het kort wie ik ben. Wil je meer weten of heb je vragen, dan mag je altijd contact met mij opnemen via mijn mailadres bertjankelder@hotmail.com of telefoonnummer 06-23331779.

Mariska Scherphof

Hallo, ik ben Mariska Scherphof-Aalderink. Geboren en getogen Vriezenveense. Ik ben getrouwd met Ard en samen zijn we de ouders van Dirk, Wiljan, Daan en Han. We wonen nu op een mooi plekje in het centrum van Vriezenveen. Onze wijkkerk is de Grote Kerk, en ik ben jeugddiaken voor Wijk Midden. Al sinds mijn tienerjaren ben ik actief binnen het jeugdwerk van Vriezenveen. Als deelnemer, maar ook als leiding. Toen ik in 2016 werd gevraagd als jeugddiaken, moest ik denken aan Micha 6:8: ‘Er is jou mens gezegd wat goed is, je weet wat de Heer van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God’ Als jeugddiaken wil ik dit goede overdragen aan de jeugd. Met de andere jeugddiakenen zijn we dit seizoen begonnen om jeugddiaconaat invulling te geven. We gaan de jeugd activeren!

ardenmariska@hetnet.nl
0546-568956 

Carólie Krommendijk

Ik ben Carolie Krommendijk, sinds september 2019 mag ik jeugddiaken zijn in wijk Zuid. Een taak die bij me past, als Ergotherapeut in het dagelijks leven bij de Haere in Vroomshoop ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden hoe de mens weer beter kan functioneren in zijn leefomgeving.  Ik ben een nuchter mens. In oktober 2018 ben ik op reis geweest met de organisatie ARISE naar Vlieland. Om te ontdekken wat voor een plan  God met mij heeft. Sindsdien ben ik nog meer op weg geleid door het Woord en de Heilige Geest. Heel graag wil ik mensen in contact brengen met onze lieve Vader. Hij zorgt altijd voor ons! Ik wil graag in de gemeente dienen. Niet teveel vergaderen, maar DOEN! Ik kom graag in contact met mensen!

 

 

Notulist:

Lidian van Ginderen

Mijn naam is Lidian van Ginderen, 26 jaar en ik woon met mijn man Thijs in Vriezenveen. Sinds kort werk ik bij notariskantoor Temmink als Secretaresse. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vrienden en familie. Ook vind ik het leuk om af en toe wat lekkers te bakken of creatief bezig te zijn.

Ik ben notulist bij het Algemeen Bestuur van Wijk Next. Ik vind het belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan de gemeente en ik vind het leuk dat ik dat kan doen op een manier die bij mij past.

 

 

Dagelijks Bestuur Reflection:

Rick Keus

Dag, mijn naam is Rick Keus en sinds juni 2015 ben ik voorzitter van Reflection na daarvoor vijf jaar als jeugdouderling actief te zijn geweest in wijk Zuid.
Ik ben getrouwd met Nynke en wij hebben twee geweldige dochters, Merle en Carlijn. In het dagelijks leven ben ik adviseur financiën en huisvesting bij Stichting Konot in Oldenzaal. Dit is een schoolbestuur voor 22 basisscholen in voornamelijk Oldenzaal en Dinkelland. In mijn vrije tijd ben ik nog actief als korfbalscheidsrechter en vind ik het leuk om (bij mooi weer) een stuk te wielrennen. Daarnaast vind ik het ook fijn om gewoon thuis te zijn of een leuke film of serie op tv te kijken.
In mijn belijdenisdienst heb ik het volgende verteld over waarom ik belijdenis heb gedaan: “Ik geloof dat God mijn redder is. Dat Hij mijn vriend wil zijn die er altijd voor me is en die alles voor me over heeft gehad, die alles voor me over heeft en die alles voor me over zal hebben. Een vriend bij wie ik altijd met alles terecht kan. Zo’n vriendschap wil toch iedereen? Hoe ik deze vriendschap vorm geef is voor mij heel persoonlijk, maar dat ik kies voor Hem en zijn vriendschap mag iedereen weten.”
Graag wil ik anderen, en mijn hart ligt dan vooral bij de jongeren, helpen om ook deze vriendschap te vinden en vorm te geven en zo ook mijn steentje proberen bij te dragen aan de bouw van het koninkrijk van God. Waarom? Als dank van mij aan God dat ik iets, al is het maar een druppel op een gloeiende plaat, terug kan doen voor Zijn vriendschap, wetend dat het alleen maar vrucht draagt wanneer Hij het zelf zegent en omdat ik het iedereen “gun” dat ze God als redder en vriend leren kennen!
Voor vragen, opmerkingen of gewoon een gesprek mag je contact met me opnemen via rickkeus76@gmail.com.

Annemiek Keus

Hallo allemaal!

Ik ben Annemiek Keus, 33 jaar en getrouwd met mijn grote liefde Jeroom. In het dagelijks leven ben ik paardendierenarts in Hardenberg en Wilsum (Duitsland), een echte droombaan!

Ik ben begonnen te helpen binnen het jeugdwerk als notuliste bij de vergaderingen van Wijk Next. Na dit een aantal jaar met plezier te hebben gedaan, mocht ik het secretarisstokje van Lambertine overnemen. Als secretaris ben ik meer betrokken bij het dagelijkse reilen en zeilen van het jeugdwerk en dit is erg leuk om mee te maken. Op deze manier kan ik mijn steentje bijdragen aan het uitbreiden van het koninkrijk van God en ik hoop dat we met ons werk veel jongeren mogen bereiken, zodat zij een relatie met God kunnen opbouwen en mogen merken dat Hij trouw is en altijd zal zijn!

Jolanda Toeters

Hoi, mijn naam is Jolanda Toeters.
Ik ben getrouwd met Bert en samen hebben we 3 kinderen, Jesse, Renske en Michiel.
Sinds kort ben ik penningmeester van Stichting Reflection. Op deze manier draag ik mijn steentje bij aan het doorgeven van het geloof aan jongeren.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om hard te lopen, fotograferen, lezen, wandelen. Genoeg te doen dus!
Ik wil mij aansluiten bij de visie van Reflection: Leef je geloof!Jeugdwerkcoördinator: Gineke Abbes
Jongerenwerker: Rianka Bekendam

Voorzitter:
Rick Keus

Secretaris:
Annemiek Keus

Penningmeester:
Jolanda Toeters

Postadres:
Stjäävelin, Krijgerstraat 57
7671 XX Vriezenveen
Email:
next@hervormdvriezenveen.nl

Wij organiseren diverse clubs en activiteiten voor kinderen en jongeren. Hieronder geven wij een overzicht.

(Voor meer info kijk in de menubalk onder ‘activiteiten’.)

Kinderen 0-4 jaar

Kinderoppas


Voor de allerkleinsten is er iedere zondagochtend tijdens de ochtenddiensten kinderoppas in de Grote Kerk, de Westerkerk, de Pollenkerk en de Aakerk. Elke zondag staan een aantal enthousiaste moeders en meiden klaar om jouw kind op te vangen. Voel je welkom!

Kinderen 4-12 jaar

Kindernevendienst


Voor de kinderen van de groepen 1 t/m 8 is er kindernevendienst of Next Door.

Per kerk is het verschillend in welke leeftijd kinderen naar de kindernevendienst mogen. In de Grote Kerk is de kindernevendienst voor kinderen van groep 0 t/m 3, daarnaast is er Bouwsteen voor kinderen van groep 4. In de Westerkerk is er kindernevendienst voor kinderen van groep 0 t/m 4. Daarnaast is er één keer in de maand Next Door voor de kinderen van groep 5 t/m 8. In de Pollenkerk is er kindernevendienst voor kinderen van groep 0 t/m 4 . En in de Aakerk is er kindernevendienst voor kinderen van groep 0 t/m 6.


Kingsclub


Elke derde woensdagmiddag van de maand is er Kingsclub voor alle kids van de basisschool. Groot of klein, jongen, meisje, iedereen is welkom! Samen zingen we liedjes en horen we verhalen uit de Bijbel. Ook poppenkast en een leuk werkje knutselen staan vast op het programma.

Samen maken we zo veel plezier. Kom je ook?

Elke derde woensdagmiddag van de maand, Stjäävelin

14:00 – 15:45 uur

Contactpersoon voor De Kingsclub is Ellen Kerkdijk, haar mailadres is: ellenkerkijk7@hotmail.com


De Parels


Voor alle anders begaafde kinderen is er een keer in de maand op de woensdagmiddag een gezellige middag. Hier luisteren we samen met de Kingsclub naar een verhaal uit de bijbel, zingen we liedjes en knutselen we een mooi werkje. Ook de poppenkast ontbreekt natuurlijk niet.

Elke derde woensdagmiddag van de maand, Stjäävelin

13:30 – 15:45 uur

Contactpersoon voor De Parels is Jeanette Prins, haar mailadres is: blprins59@gmail.com


Meisjesclub de Rankjes


De Rankjes is speciaal voor alle gezellige meiden van groep 3 t/m 8

van de basisschool. Samen lezen we uit de Bijbel en zingen we liedjes. Het tweede deel van de avond knutselen we iets moois of doen we spelletjes. Neem gezellig al je vriendinnetjes mee!
Groep 3 t/m 6: Maandag- en dinsdagavond, diverse locaties

Groep 7 en 8: maandagavond, Stjäävelin

19:15 – 20:00 uur

Contactpersoon voor Meisjesclub de Rankjes is Ans Goossen, haar mailadres is: g.goossen3@kpnplanet.nl


Jongensclub Benjamin


Jongensclub Benjamin wordt elke vrijdagavond gehouden voor alle jongens van groep 3 t/m 8 van de basisschool. Niet alleen luisteren we samen naar mooie Bijbelverhalen en zingen we liedjes, ook wordt er geknutseld, getimmerd of spelen we een spannend spel.

Vrijdagavond, Stjäävelin

18:30 – 19:45 uur

Contactpersoon voor Jongensclub Benjamin is Rick Fokke, zijn mailadres is: fokkerick@gmail.com


Jeugdclub Mirjam


In de Pollenkerk is er op maandagavond club voor alle kids van groep

3 t/m 8 van de basisschool. Luisteren naar een Bijbelverhaal, mooie liedjes zingen, samen praten en een mooi werkje maken…. Bij Jeugdclub Mirjam is het altijd heel gezellig en maken we samen veel plezier. Jij komt toch ook?

Maandagavond, de Pollenkerk

18:30 tot 19:45 uur

Contactpersoon voor Jeugdclub Mirjam is Willian Hoff, zijn mailadres is: willianhoff@hotmail.com


Kinderclub Aadorp


Elke eerste donderdagavond van de maand is het feest in Aadorp want dan is er club voor alle kids van groep 3 t/m 8 van de basisschool. Elke keer is er een leuke activiteit georganiseerd, samen maken we er een leuke avond van. Jij komt toch ook?

Eerste donderdagavond van de maand, basisschool De Tweeklank

18:30 – 19:45 uur

Contactpersoon voor de Kinderclub in Aadorp is Sanne Kuilder, haar mailadres is: sannepastink@hotmail.com


Vakantiebijbelweek


In de zomervakantie wordt elk jaar op 6 verschillende locaties de vakantiebijbelweek georganiseerd voor alle kids van de basisschool. Samen bijbel lezen, zingen en knutselen maar ook lekker snoepen en samen buiten spelen bij mooi weer. Ook ’s middags zijn er allerlei gezellige activiteiten. Een goed begin van de vakantie!

Contactpersoon voor de Vakantiebijbelweek is Ans Goossen, haar mailadres is: g.goossen3@kpnplanet.nl


Basiscatechese


Voor de kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool wordt er basiscatechisatie gegeven. Dit gebeurt bij gemeenteleden thuis.

Contactpersoon voor de Basiscatechese is Bart Sportel, zijn mailadres is: bartsportel@gmail.com


Kinderpraise


Twee keer per jaar organiseren wij een Kinderpraise in de Grote Kerk. Iedere keer in een ander jasje en met een nieuwe boodschap, zodat het voor alle basisschoolleeftijden leuk is om te komen. De Kinderpraise begint om 18.30 uur zodat de kinderen toch nog (redelijk) op tijd naar bed kunnen.

Het mailadres van de Kinderpraise is: kinderpraisvriezenveen@hotmail.com

Tieners 12-16 jaar

Mentorcatechese


Voor de jongeren van 12 t/m 15 jaar in wijk midden, west en zuid is er mentorcatechisatie. Dat jongeren God beter leren kennen en met hun hart geloven daar draait het om. Ook de gezelligheid is belangrijk. De avond begint met een gezamenlijk gebed en inleiding op een thema. Daarna gaan de jongeren in groepen uit elkaar om na te denken over het thema en samen te discussiëren.

Elke maandag- en dinsdagavond, Stjäävelin 19:00 – 20:00 uur

Contactpersoon voor de Mentorcatechisatie is Bart Sportel, zijn mailadres is: bartsportel@gmail.com


Catechisatie


Wijk oost heeft catechisatie bij Ds. Prins op verschillende tijden, dagen en locaties.

Anders begaafden catechese


Voor anders begaafden zijn er op verschillende locaties catechisatiegroepen.

Contactpersoon voor de catechisatie is Bart Sportel, zijn mailadres is: bartsportel@gmail.com


Stjaavelin Junior (SJ)


Stjäävelin Junior (SJ) organiseert activiteiten voor jongeren om met elkaar in contact te komen. SJ wil jongeren in een veilige omgeving ontspanning bieden, waarbij we het belangrijk vinden dat je jezelf kunt zijn. De drie kernwoorden van SJ zijn: “Samenzijn, Ontspanning en Vriendschap”.

SJ heeft eens per maand op zaterdagavond een programma. Je mag naar SJ als je tussen de 12 en 16 jaar bent.

Contactpersoon voor de SJ is Niels Koerssen, zijn mailadres is niels@koerssen.eu


Tienerclub


Ben je tussen de 12 en 15 jaar oud en lijkt het je wat om samen met leeftijdsgenootjes op een leuke en ontspannen manier met het geloof bezig te zijn en meer te leren over God?

Dan is de Tienerclub op vrijdagavond wat voor jou! Naast samen praten, maken we ook samen plezier. Er zijn activiteiten zoals schaatsen, zwemmen en koken. En na die tijd gaan we met z’n allen gezellig naar Flame.

Vrijdagavond, Stjäävelin

19:00 – 20:15 uur

Contactpersoon voor de Tienerclub is Niek Zomer, zijn mailadres is: niek_zomer@hotmail.com


Flame-ON


Ben jij ook toe aan een dosis gezelligheid op zaterdagavond? Wij wel! Daarom organiseren we 1x in de maand op zaterdag een gezellige avond voor jeugd van de 13/14 jaar tot ongeveer 17 jaar in Flame. De avond begint om 19.45 we starten met een klein stukje bijbelstudie en daarna kun je vrijblijvend meedoen aan een leuke activiteit! Tussendoor krijg je van ons één keer wat te drinken en wat lekkers. Wil je nog meer drinken dan kun je dat kopen voor de bekende “Flame-prijzen”. Om 22.15 sluiten we af. We vragen geen entree of contributie maar we hebben wel een “vrije gift pot”.

Contactpersoon voor de Flame-ON is Jeannette Smelt, haar mailadres is: jeannettesmelt@gmail.com


Jongerendienst


Elke derde zondag van de maand (juli en augustus niet) is er een Jongerendienst in de Grote Kerk. Deze speciale dienst voor jongeren wordt georganiseerd door de Jongerendienstcommissie. Het doel is jongeren te bereiken door laagdrempelige diensten te organiseren met een duidelijke boodschap, die aansluiten op de belevingswereld van jongeren. Maar ook ouderen mogen natuurlijk komen!

Contactpersoon voor de jongerendiensten is Jorinde Coes, haar mailadres is: jorindecoes@gmail.com

Jongeren 16+

Catechisatie


Vanaf 16 jaar stromen de jongeren door naar de reguliere catechisatie. De groepen zijn op verschillende tijden, dagen en locaties.

Ook is het mogelijk belijdeniscatechisatie te volgen. Deze vorm van catechisatie bereidt voor op het afleggen van de openbare geloofsbelijdenis: bewust kiezen voor God en zo heel je hart en leven voor Hem openstellen en bovenal Hem volgen. Belijdeniscatechisatie wordt door de wijkpredikant gegeven. We nemen ruim de tijd tijdens de avonden om samen te werken aan deze mooie keuze die uiteraard niet verplicht is.


Anders begaafden catechese


Voor anders begaafden zijn er op verschillende locaties catechisatiegroepen.

Contactpersoon voor de catechisatie is Bart Sportel, zijn mailadres is: bartsportel@gmail.com


Jeugdvereniging Psalm 119:9 (JV)


De JV is een groep jongeren van 15 jaar en ouder die op zondagavond samenkomen om te discussiëren over het geloof en de Bijbel. Ook worden er Opwekkingsliederen gezongen. In de pauze wordt er natuurlijk een bakje koffie gedronken en bijgekletst. Ook zijn er regelmatig gezellige (ongeplande) avonden. Kom eens langs, de koffie staat klaar!

Zondagavond, Stjaavelin

18:30 – 20:30 uur

Contactpersoon voor de JV is Han Smelt, zijn mailadres is: hanjolan@planet.nl


Jongerendienst


Elke derde zondag van de maand (juli en augustus niet) is er een Jongerendienst in de Grote Kerk. Deze speciale dienst voor jongeren wordt georganiseerd door de Jongerendienstcommissie. Het doel is jongeren te bereiken door laagdrempelige diensten te organiseren met een duidelijke boodschap, die aansluiten op de belevingswereld van jongeren. Maar ook ouderen mogen natuurlijk komen!

Contactpersoon voor de jongerendiensten is Jorinde Coes, haar mailadres is: jorindecoes@gmail.com


Let's Cloud


Naar Stjäävelin Junior geweest en dan?

Voor jongeren vanaf 16 jaar is er eens in de zoveel tijd op zaterdagavond een superleuke activiteit. Kijk voor informatie, foto’s en meer op de facebook van Let’s Cloud!

Contactpersoon voor Let’s Cloud is Koen Teunis, zijn mailadres is: koen97@hotmail.com


Dabarwerk


Vanuit onze gemeente, samen met de Gereformeerde Kerk van Vriezenveen, doen wij DABARwerk op camping Het Berkenven. Tijdens het pinksterweekend en in de zomervakantie zijn er teams om activiteiten te organiseren en een luisterend oor te bieden voor de campinggasten. Door de aanwezigheid en activiteiten willen we iets laten zien van de liefde die God voor deze wereld heeft. Elk jaar is de commissie op zoek naar jongeren, die bereid zijn om een deel van hun vrije tijd te besteden aan dit stukje werk in Gods Koninkrijk.

Het mailadres van Dabarwerk is: dabarvriezenveen@hotmail.comFlame

Samen chillen

Flame is een plek waar jongeren lekker kunnen chillen, tv kijken, gezellig bijkletsen, internetten en niet te vergeten tafelvoetballen en poolen. Flame is voor iedereen van 12 jaar en ouder, dus neem gezellig al je vrienden mee.

Openingstijden: Maandagavond 20:00 – 22:00 uur Dinsdagavond 20:00 – 22:00 uur Vrijdagavond 20:30 – 23:00 uur

Contactpersoon voor Flame is onze jongerenwerker Rianka Bekendam, haar mailadres is: flame@hervormdvriezenveen.nl

Young Leaderz
In samenwerking met de gemeente Twenterand, stichting ZorgSaam, Stichting Jongerenwerk Den Ham en Radar Uitvoering hebben we het project Young Leaderz Twenterand ontwikkeld. Jongeren kunnen een uitgewerkt idee of plan voor een activiteit inclusief een begroting indienen. De activiteit moet er op gericht zijn om verbinding te creëren met andere organisaties, tussen inwoners of tussen jongeren onderling. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, worden de jongeren gedurende het gehele traject begeleid om tot slot de activiteit tot uitvoering te brengen. Een mooie kans om je leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen!

Leefstijl
In samenwerking met het jongerenwerk in Twenterand (Stichting Zorgzaam en Stichting Jongerenwerk Den Ham) en het voorgezet onderwijs (het Noordik) werken we, 3 á 4 keer per jaar diverse thema’s uit. Twee maanden lang besteden we aandacht aan actuele thema’s zoals: ‘verslaving’, ‘social media en pesten’, ‘voeding en sport’, ‘contact’ e.d. Samen organiseren we infoavonden voor ouders, op school word er aandacht aan het thema besteed en in de inlopen organiseren we diverse activiteiten en voorlichtingen.


2018/2019 is een mooi winterwerkseizoen geweest. We hebben veel mogen
doen binnen Wijk Next en zijn hard bezig met het uitrollen van onze
visie over de gemeente.
In het jaarverslag dat u hieronder kunt downloaden en lezen staat
precies beschreven hoe elke club binnen Wijk Next het heeft gehad het
afgelopen jaar.
Heeft u vragen of opmerkingen? Schroom dan niet om ons een berichtje
te doen op next@hervormdvriezenveen.nl!

Groeten,
Het DB

Jaarverslag Wijk Next 2018