Vakantie Bijbelweek

De Vakantie Bijbelweek is bijna weer zo ver! Het kinderfestijn wordt ook dit jaar weer georganiseerd op verschillende locaties in Vriezenveen, Aadorp en de Pollen. De Vakantie Bijbelweek is in de eerste week van de vakantie van de kinderen van de basisschool. Dit jaar zal deze week van 15 t/m 21 juli 2019 gehouden worden.

De VBW wordt georganiseerd voor alle kinderen van de Basisschool. De kinderen van groep 1-5 kunnen op diverse locaties terecht. De kinderen van groep 6-8 zijn allemaal welkom in de tienertent. Ook is er een groep voor de Anders Begaafde kinderen van 6-14 jaar bij wie een reguliere VBW-groep niet goed aansluit.

Het zal weer een feestelijke gelegenheid zijn om aan heel veel kinderen het evangelie te mogen brengen door het met elkaar te zingen, bidden, luisteren naar Bijbelverhalen, knutselen, wat lekkers te snoepen en drinken. Natuurlijk gaan we ook weer veel lol met elkaar beleven!

In januari zijn we gestart met de voorbereidingen. We hebben onder andere de locaties vastgesteld, medewerkers gezocht en ons ingelezen in het thema van dit jaar ‘SchatRijk‘. Onze promotiematerialen en de aankleding in de tenten hebben we afgestemd op dit mooie thema!

Op deze manier willen we alle mensen hartelijk bedanken voor al het werk dat ze –soms al jaren- achter de schermen verrichten. Zij doen dit belangeloos, met liefde voor de kinderen, met de drijfveer om hen voor het eerst of opnieuw in aanraking te brengen met het evangelie. Het is elk jaar weer bijzonder om te zien hoe alles in deze kinderfeestweek bij elkaar komt.

OPROEP

· We zoeken nog een aantal vrijwilligers die tijdens de Vakantie Bijbelweek willen helpen in de tenten. Voel je je geroepen hiervoor, neem dan contact op met één van de leden van de stuurgroep.
· Mogen we rekenen op uw gebed voor de kinderen en de medewerkers?
· De VBW nodigt gemeenteleden van alle leeftijden uit om eens op één van de locaties een kijkje te komen nemen en een lekker bakje koffie te drinken. Wees welkom!

Stuurgroep VBW: Ans Goossen, Annemarie Blonk, Lisanne Beumer (middagprogramma), Corine de Jong, Daniëlle Brink

Groep 1 t/m 5
Maandag 15 t/m donderdag 18 juli 10.00 – 12.00 uur

 Locaties:
Aakerk,  Albardastraat 14, Aadorp
Basisschool De Pölle, Oude Hoevenweg 97, de Pollen
Shalomschool, Het Zicht 2, Vriezenveen
Stjäävelin, Krijgerstraat 57, Vriezenveen
Westerdok, Sportlaan 1, Vriezenveen

Groep 6 t/m 8
Maandag 15 t/m woensdag 17 juli 10.00 – 12.00 uur, donderdag 18  juli 10.00 – 13.00 uur

Locatie:
Tienertent Westerkerk, Kanaalweg Zuid 7, Vriezenveen

Ochtendprogramma voor anders begaafden
Voor de kinderen van deze doelgroep in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar wordt er ook dit jaar in Aadorp een aangepast programma georganiseerd van 10.00 tot 11.30 uur. Het programma is gedeeltelijk samen met de kinderen van de locatie Aadorp en gedeeltelijk apart in een eigen ruimte met eigen activiteiten. Samen waar het kan en apart waar nodig. Elk jaar mogen we weer een leuk, klein groepje kinderen verwelkomen die we ook graag betrekken in het mooie van de VBW. Lijkt het je leuk om ook met dit programma mee te doen of wil je eerst graag wat meer informatie, laat het weten per mail: andersbegaafden.vbw@gmail.com of telefonisch bij Annetta Overweg (0546-564532). Is het vervoer eventueel een probleem dan zoeken we samen een oplossing.

Jongeren vanaf 12 jaar
Zit je niet meer op de basisschool (of al héél lang niet meer) kom dan gezellig helpen. We kunnen je hulp goed gebruiken. Zowel bij het ochtendprogramma (opgave via vbw@hervormdvriezenveen.nl) als bij het middagprogramma (opgave via vbwmiddagprogramma@gmail.com).

 

Wijk Next (Powered bij Reflection).
Mail: next@hervormdvriezenveen.nl

Ochtendprogramma
Voor tijden en leeftijdsindeling, zie ‘Locaties’

.

Middag- en avondprogramma

 • Maandagavond 15 juli Sing-In voor alle leeftijden,  19.30 uur, tent bij Stjaavelin
 • Dinsdag 16 juli
  • Meidenmiddag, gr. 1 t/m 8, 14.00-16.15u, Stjaavelin, €2,-
  • Jongensmiddag, gr. 4 t/m 8, 14.00 -16.15u. Oude Kerkhof, €1,-
 • Woensdag 17 juli                Puzzel/speurtocht, gr. 1 t/m 8, 14.00-16.15u, Shalomschool, € 1,-
 • Donderdag 18 juli               Army Bootcamp, Oude Kerkhof, Vriezenveen, € 2,- (oude kleding aan).
  • 14.00 – 16.00u.  gr. 3 t/m 5
  • 18.30 – 20.30u. gr. 6 t/m 8
 • Vrijdag 19 juli                      Springkussenfestijn, gr. 1 t/m 8, 14.00- 16.15u, Stjaavelin, €1,

Afsluitingsdiensten
Zondag 21 juli zal er in de onderstaande kerken en locatie een officiële afsluitingsdienst van de VBW gehouden worden:

09.30 uur:

 • Grote Kerk
 • Pollenkerk (bij mooi weer buiten op het plein van Basisschool De Pölle)
 • Westerkerk

10.00 uur:

 • Shalomschool, loc. Het Zicht.
 • Aakerk, Aadorp