Nieuws

HGJB-tiplijn voor jeugdleiders

Ben jij tienerleider, jeugdouderling, kinderwerker of catecheet? En kan je wel wat tips gebruiken voor jouw jeugdwerk? Meld je dan nu gratis aan voor de tiplijn van de HGJB. Vanaf september ontvang je eens in de twee weken een kort WhatsApp-bericht met professionele jeugdwerktips. Ook krijg je de mogelijkheid om informatie over de nieuwste events te delen in jouw jeugdgroepsapp.

Meld je aan op HGJB.nl/inspiratie.

Dankdag: Dank God in alles!

Hoe kun je God danken, ook als niet alles fijn en goed is om je heen? In Handelingen 27:14-44 laat Paulus zien dat het kan. Terwijl hij als gevangene op weg is naar Rome, belandt het schip in een zware storm. Toch neemt hij op dat heen en weer slingerende schip de tijd om te eten en de Heere te danken voor wat Hij geeft.

Dit gedeelte vormt dan ook de basis voor de HGJB-Dankdagmap 2020, vanuit het thema ‘Dank God in alles!’. Lees meer over de map op HGJB.nl/bid-dankdagmap.

Uw gebed is belangrijk

De HGJB zet zich in om jongeren van de gemeente bij Christus te brengen. Ze doet dat in afhankelijkheid van God, zonder wie ons werk geen zin heeft. Daarom vraagt ze om de volgende onderwerpen mee te nemen in het gebed.

  • Gebed voor genoeg vrijwilligers. Dat er mensen gevonden worden die een identificatie-figuur in het geloof willen zijn voor kinderen en jongeren uit de gemeente.
  • Gebed voor kinderen, tieners, jongeren die de overstap maken naar andere klas, school, niveau. Dat ze zich gedragen weten door God. Dat er mensen zijn die hen hierin zien en begeleiden.
  • Gebed voor de Vakantie Bijbel Weken die deze zomer (in andere vorm) draaien. Bid voor de voorbereidingen en dat veel kinderen geraakt mogen worden door het geloof.

Volg een cursus bij de HGJB

Voor leidinggevenden in het jeugdwerk, ambtsdragers en catecheten biedt de HGJB verschillende cursussen en toerustingsavonden aan. Bekijk de mogelijkheden op HGJB.nl/training-en-toerusting.

OF 

De eerste HGJB-cursussen en -trainingen voor het komende seizoen zijn al ingepland. Volg een van de cursussen of vraag zelf toerusting aan op HGJB.nl/training-en-toerusting.