Nieuws

Herbergdag ‘Hechting, geloof en relaties’

Categories: Activiteiten,Algemeen,Vorming en Toerusting

Hechting en hechtingsproblemen hebben invloed op onze relaties en ook op ons geloof en onze geloofsbeleving. Veiligheid en vertrouwen zijn beide nodig voor veilige hechting. Door de gebrokenheid waarin we leven is die er helaas niet altijd. Als er teleurstellende of traumatische ervaringen zijn in hechtingsrelaties, dan werkt dit door in de verhouding tot God. Hoe zit dat precies? En wat kan je daarmee in het pastoraat in de gemeente? En kan je daar ook iets mee in de prediking? Relevante vragen.

Op donderdagmiddag 25 januari 2024 hoopt psycholoog en theoloog prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker een lezing te geven in het Koetshuis van Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg. De lezing zal gaan over de invloed van hechting op geloof en relaties en de betekenis daarvan voor pastoraat en prediking.

Na de lezing vertelt een oud-Herberggast over de impact van hechting op haar leven en gaan we verder over het thema in gesprek. Aan het eind van de middag is er tijd voor ontmoeting en gesprek tijdens een afsluitende broodmaaltijd.

                                                                 Hanneke Schaap (foto Jaco Hoeve)

Deze middag is bedoeld voor predikanten, voorgangers, pastoraal werkers en pastorale teams. Van harte welkom! We vragen u wel om uzelf tijdig aan te melden.

Datum:                donderdag 25 januari 2024

Tijd:                      14.30 – 19.00 uur (zonder broodmaaltijd tot 17.30 uur)

Plaats:                  Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg, Pietersbergseweg 19, Oosterbeek

Kosten:                € 20 (incl. broodmaaltijd) / € 15 (zonder broodmaaltijd)

Meer info:         www.pdcdeherberg.nl

Aanmelden:      herbergdag@pdcdeherberg.nl, graag daarbij uw naam en adresgegevens doorgeven en of u al dan niet de gezamenlijke broodmaaltijd wilt gebruiken.