Nieuws

6 juni: inspiratiebijeenkomst GZB, HGJB en IZB Andries Knevel spreekt over ‘Geloofsvoorbeelden’

Categories: Activiteiten,Vorming en Toerusting

Op donderdag 6 juni 2024 organiseren de GZB, HGJB en IZB in Nijkerk een inspiratiebijeenkomst met Andries Knevel over ‘Geloofsvoorbeelden’. We hebben allemaal mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van ons geloof. Dat geldt ook voor voormalig EO-presentator Andries Knevel. Wat is het belang van geloofsvoorbeelden voor de geloofsoverdracht? Daarover spreekt hij tijdens de inspiratiebijeenkomst.

Andries Knevel spreekt als theoloog en kenner van de media, maar ook als christen, vader, opa, vriend of iemand die ook gewoon zijn boodschappen bij de lokale supermarkt haalt. Tijdens zijn verhaal komen vragen aan de orde zoals: Wat is het belang van geloofsvoorbeelden voor de geloofsoverdracht? In hoeverre ben je zelf een geloofsvoorbeeld? Durven we het zelf te zijn, willen we dat eigenlijk wel en zo ja, hoe doe je dit dan? Wat gebeurt er als geloofsvoorbeelden ‘vallen’?

Andries zegt: “Het gaat in onze tijd – voor een groot deel – om betrouwbaarheid van de boodschapper. Dit is van essentieel belang. Wij, als christenen, dienen in ons handelen en in onze uitstraling hiervan bewust te zijn. Tegelijkertijd moeten we niet in de kramp schieten.” Na de lezing is er tijd om met Andries hierover van gedachten te wisselen.

> De inspiratiebijeenkomst is aansluitend op de algemene ledenvergadering van de HGJB. Meld je gratis aan via HGJB.nl/aanmelding-ALV