Nieuws

HGJB – Nieuws

Categories: Activiteiten,Algemeen,Jongeren

Vader Zoon Survival 2022 | Gaan jullie de uitdaging aan?
Drie dagen lang survivallen om er samen sterker uit te komen. Ook dit jaar organiseren de HGJB en Outback Explorers weer de Vader Zoon Survival in de Belgische Ardennen. Gaan jullie als vader en zoon de uitdaging aan?

Van 5-7 mei staat er een actief programma voor jullie klaar. Van een goed gesprek tot een bivak bouwen en van klimmen in het bos tot samen een potje koken.

> Is dit iets voor jullie? Kijk voor meer informatie op HGJB.nl/VZsurvival

 

Denk mee met het nieuwe beleidsplan van de HGJB!
De HGJB is bezig een nieuw beleidsplan op te stellen voor de komende jaren. Welke thema’s vragen extra doordenking en aandacht in de huidige tijd? Dit wordt besproken op de achterbanmeeting van de HGJB.

Ben je betrokken op het werk onder de jeugd in jouw gemeente; als jeugdleider, catecheet, jeugdouderling of predikant, denk dan mee. Of ben je tussen de 16 en 25 jaar en denk je graag mee over de HGJB-beleidsthema’s voor de komende jaren, meld je dan nu aan.

Tijdens een ontmoeting met ledenraadsleden, HGJB-collega’s en mensen uit de lokale gemeenten wordt er nagedacht of de HGJB de juiste beleidsthema’s op het spoor is. Op deze avond inventariseert de HGJB welke beleidsthema’s er in lokale gemeenten spelen en welke vragen en behoeften er in het land zijn.

> De ontmoeting vindt plaats op 19 april. Er is beperkte capaciteit beschikbaar, dus meld je snel aan als je mee wilt denken met de beleidsthema’s via HGJB.nl/meedenken

 

Gebed voor het jeugdwerk | HGJB
De HGJB zet zich ervoor in om jongeren van de gemeente bij Christus te brengen. Ze doet dat in afhankelijkheid van God, zonder wie ons werk geen zin heeft. Daarom vraagt ze om de volgende onderwerpen mee te nemen in het gebed.

  • Dank voor alle jongeren die zich inzetten om hulp te bieden aan de opvang van mensen die op de vlucht zijn voor dreiging en oorlogsgeweld.
  • Bid dat kinderen, tieners en jongeren in deze wereld waarin zo veel gebrokenheid ervaren wordt, hoop en moed ervaren in het kruis en de opstanding van onze Heere Jezus Christus.
  • Dank voor de inzet van alle vrijwilligers in het jeugdwerk. Ook dit seizoen werd er veel gevraagd van de flexibiliteit en doorzettingsvermogen van jeugdleiders. Bid voor hen in het bijzonder voor rust en ontspanning.
  • Bid voor het werk van de HGJB. Gelukkig kunnen veel activiteiten weer opgepakt worden. Bid voor jeugdwerkers en vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Bid voor jongeren dat zij hierdoor mogen groeien in geloof, hoop en liefde.

 

Nieuw cadeauboek; Belijden is doen!
Onder de titel ‘Belijden is doen’ komt de HGJB met een nieuw cadeauboek voor jongeren (en ouderen) die belijdenis hebben gedaan. Het is een verzameling van artikelen die eerder geplaatst zijn in de voormalige HGJB-jongerenbladen TijdSchrift en Cruciaal. Auteurs zijn onder anderen ds. W.J. Dekker, ds. G.J. Glismeijer, (wijlen) ds. H. Harkema, Diane Palm en Herman van Wijngaarden. De artikelen gaan bijvoorbeeld over geloof en bekering, moeite bij het geloven, geloven in de praktijk en de afhankelijkheid van de Heilige Geest.

> Te bestellen via HGJB.kameel.nl

 

Vacatures bij de HGJB
Wil jij je inzetten voor kinderen, tieners, jongeren en hun gemeenten? Wil jij bijdragen aan de missie en visie van de HGJB? Kom ons team versterken!

De HGJB is een bruisende jongerenbeweging die gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland ondersteunt bij het vormgeven van het jeugdwerk en die activiteiten organiseert voor jongeren.

> Bekijk onze vacatures op HGJB.nl/vacatures