Nieuws

Hongerbestrijding zonder overheid Albanië

Categories: Algemeen,Zendingswerk

Vanaf juni is de Stichting Werkgroep Albanië Vriezenveen al volop bezig om plaatselijk de honger te bestrijden. Een grote tegenvaller hierin is de overheid van de plaats Tepelene. Na herhaaldelijk verzoek aan de locoburgemeester, onder uitleg van de omstandigheden, werd telkens de steun geweigerd. Afgelopen week hebben wij  geprobeerd een telefoongesprek te regelen met hem. Dit mocht niet baten. Het verzoek werd niet beantwoordt.

Ons contact, Vilma Cela, heeft zich ondanks die onwil, wel enorm ingezet voor de hulp die ondersteunt wordt door de Stichting. Helaas heeft zij op dit moment geen werk meer door de Corona crisis, wat haar in staat stelde om dagelijks op pad te gaan. Ca.20 gezinnen zijn eenmalig voorzien van voedsel, en ruim 15 gezinnen krijgen elke maand ondersteuning. Wanneer de kostwinner weer werk heeft, wordt dit stopgezet. Hierover heeft zij regelmatig overleg met ons.

U begrijpt dat dit niet kan zonder steun van u als gever/donateur. Wij willen u daarom vragen: vergeet ons niet, want dit project is alleen haalbaar met uw gift. Steun ons in dit belangrijke werk. Voor dit jaar hebben we minimaal nog € 2400 nodig. Dit kunnen we helaas niet uitgeven zonder het andere project, een aangepaste badkamer, in gevaar te brengen.

Mogen wij op u rekenen?

Henk de Lange
Voorzitter SWAV