Nieuws

Oproep VluchtelingenWerk Twenterand

Categories: Activiteiten,Algemeen

VluchtelingenWerk Twenterand zit dringend verlegen om vrijwilligers als maatschappelijk begeleider (mb) en kantoor/spreekuur-medewerkers.

Omdat er veel vluchtelingen opgevangen moeten worden, meer dan voorheen, is er een dringend te kort aan medewerkers op vrijwillige basis.

De begeleiding van een of meer vluchtelingen  of een gezin bestaat uit het helpen op administratief gebied, het wegwijs maken in de maatschappij met vrijwel alles waar ze mee te maken krijgen en zelf de weg nog niet weten. De hulp kan worden geboden op het kantoor van VluchtelingenWerk in Het Punt  Vroomshoop op de vaste spreekuren en indien wenselijk, af en toe een bezoek aan huis, maar dit is niet verplicht.

Elke vluchteling/gezin krijgt een vaste maatschappelijk begeleider waar de vluchteling ook alle vragen kwijt kan.

Ook zitten wij dringend verlegen om spreekuurmedewerkers.

U loopt eerst samen met een vaste m.b. mee om ervaring op te doen.

Voelt u zich mede verantwoordelijk voor uw medemensen en lijkt u deze zeer afwisselende job wat en wilt u ervaring op doen op een breed maatschappelijk gebied, dan kunt u zich op de vaste spreekuren in Het Punt melden, ook voor inlichtingen, op

 

maandag en woensdag van 9.00 tot 15.00 uur

(spreekuur vluchtelingen van 10.00 tot 12.00 uur)

Of contact opnemen met Myrthe Pesch,(teamleider) mpesch@vluchtelingenwerk.nl of 06-5708-7160  of met  Joop Borkent, (vrijwilliger) borkentjoop@gmail.com of 06-1502 6210