Nieuws

Stichting Twentse Kinderhulp Oekraïne 

Categories: Activiteiten,Algemeen

Ik bid dat God jou zegent,
dat door jouw leven heen
je steeds weer zult ervaren:
God laat me nooit alleen.

Opwekking 740


Stichting Twentse Kinderhulp Oekraine is op zoek …… naar jou?
Hebben jullie een warm plekje over in jullie huisgezin voor een kind uit Oekraïne?

Van 7 mei tot 22 juni komen er 30 kinderen uit Oekraïne naar Vriezenveen om een aantal weken uit de oorlog te zijn! We mogen hen een ervaring geven die ze hun leven niet zullen vergeten. Ze mogen meedraaien en opgenomen worden in een liefdevol gezin en leren over Gods liefde.

De kinderen komen van een school in de buurt van Kiev, en hebben veel van de verschrikkingen van de oorlog met eigen ogen gezien. Ze hebben het heel hard nodig om even uit de oorlogssituatie te zijn en tot rust te komen. De kinderen komen uit 2 klassen, samen met hun juffen en een tolk. Ze kennen elkaar dus en kunnen de ervaringen ook samen delen.

Van maandag tot en met vrijdag gaan de kinderen naar school (locatie: Scouting Vriezenveen) en worden er vele activiteiten voor hen georganiseerd. Na schooltijd en in de weekenden zijn de kinderen in jullie gezin. De ervaring leert dat het voor de kinderen, maar ook voor je eigen gezin, en met alle gastgezinnen samen, een hele bijzondere tijd is. Het besef hoe dankbaar we mogen zijn om in een land te wonen waar vrede is, wordt heel duidelijk als je de verhalen van de kinderen hoort.
Je kunt iets betekenen voor de ander, vriendschappen sluiten en daarnaast uitdelen van Gods liefde.

Mocht je meer informatie willen, ook als je twijfelt, bel dan gerust met één van de contactpersonen.
De commissie gastgezinnen zal alle gastgezinnen begeleiden tijdens het project. Je kan altijd op hen terugvallen bij vragen of probleempjes. We zijn op zoek naar gastgezinnen voor de kinderen, maar ook naar een fijne plek voor hun begeleiders!

Danielle Niks 06 52342878
Dick Wichers 06 26361181
Jolien Entjes 06 46714916
Nanda Beemer 06 39498671
Rita Kromhof 06 54274615